Nieuws

Published on maart 31st, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonzorg Neerland bouwt 25 nieuwe appartementen in Doetinchem

Woonzorgorganisatie Saamborgh en Woonzorg Nederland bouwen 25 nieuwe appartementen voor ouderen met een zorgvraag in Doetinchem. De twee partijen hebben een huurovereenkomst met elkaar gesloten om deze sociale woningbouw te realiseren. De nieuwe woonzorglocatie ligt in het centrum Doetinchem en krijgt de naam ’t Brewinc Hof. De bouw is van start gegaan en naar verwachting kunnen de eerste bewoners deze zomer verwelkomd worden.

De locatie krijgt drie woonlagen waar in totaal 25 zelfstandige appartementen gerealiseerd worden van ruim 50 m2 met een woonkamer, slaapkamer, badkamer en een berging. Daarnaast heeft elk appartement een balkon of terras over de gehele breedte van de woning. In het appartementengebouw komt verder een ontmoetingsruimte, waar bewoners ook samen kunnen eten of kunnen meedoen aan activiteiten.

Bewoners van ’t Brewinc Hof ontvangen van Saamborgh 24 uur per dag zorg aan huis. Iedere bewoner huurt zelf de woning en sluit een zorgovereenkomst af met Saamborgh. Ook echtparen zijn van harte welkom, ook als enkel één persoon zorg nodig heeft.

Wonen met zorg
Kees-Jan Brouwer, bestuurder bij Saamborgh, is zeer te spreken over deze uitbreiding: “Er is een grote vraag naar particuliere ouderenzorg buiten de reguliere verzorgingshuizen om. Met de toevoeging van woonzorglocatie ’t Brewinc Hof in Doetinchem kunnen wij nog meer ouderen met een zorgvraag voorzien in deze behoefte. Met het zelfstandig wonen streven we naar voortzetting van het wooncomfort, maar wel met het veilige idee dat er 24 uur per dag zorg aanwezig is.”

Sociale huisvesting verbeteren
“De combinatie van wonen, zorg, en welzijn is een van onze speerpunten,” zegt Woonzorg Nederland-bestuursvoorzitter Cees van Boven. “Met de nieuwbouw van ’t Brewinc Hof willen we de sociale huisvesting voor senioren in Doetinchem verbeteren. Dat doen we graag met een partner als Saamborgh, waar we ook in Westervoort al mee samenwerken.”

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X