Nieuws

Published on april 30th, 2020 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Wormer Wonen bouwt woontoren De Amandelbloesem Zaanstad

Goed nieuws voor senioren in Zaanstad: de aannemer van de woontoren bij De Amandelbloesem is bekend.

Het ontwerp van BBHD architecten, dat in februari 2017 bij de presentatieavond overtuigend als beste uit de bus kwam, wordt gerealiseerd door bouwbedrijf Ooijevaar uit Alkmaar. De projectvoorbereiding heeft een lange doorlooptijd gehad. Dit is mede veroorzaakt doordat in een laat stadium is besloten om het gebouw geheel gasloos uit te voeren en door de uitgebreide vergunningsprocedure inclusief stikstof perikelen en grond(-water) en PFAS onderzoeken.

Stijgende bouwkosten

Bouwbedrijf Ooijevaar deed WormerWonen eind 2019 de beste aanbieding maar het heeft nog veel creativiteit en tijd gekost vanwege de stijgende bouwkosten om met bouwbedrijf Ooijevaar het gebouw financieel rond te krijgen. Binnen het volume van de woontoren is er door een slimme oplossing voor bergingen extra woonruimte gevonden en op de begane grond hebben we direct tegen het bestaande gedeelte aan ruimte voor fietsen en scootmobielen gecreëerd.

Inrichting bouwterrein

Onlangs zijn er bouwhekken geplaatst en bomen gekapt. De grond wordt nu verder geschikt gemaakt voor de bouw. Hierbij wordt een aan- en afvoerverbinding gemaakt met een tijdelijke dam over de sloot naar de Noorderstraat en wordt een gedeelte van de sloot tegenover Pinkstergemeente Ruach tijdelijk gedempt, zodat het bouwverkeer om de nieuwbouw heen kan rijden. In de tuin van de Amandelbloesem aan de zijde van de Vinkenstraat komen de keten, bouwkranen, voertuigen en materiaalopslag te staan.

Planning

Na deze voorbereidende werkzaamheden is gepland om het (trillingsarme) heiwerk direct na de bouwvakantie uit te voeren. De opleveringen van de woningen staan gepland in 2022.

Zelfstandige ouderenhuisvesting

Met dit project, bestaande uit driekamerappartementen met aanvullende servicemogelijkheden vanuit de Amandelbloesem en zorgvoorzieningen (en woonruimteverdeling) door Zorgcirkel, geeft WormerWonen invulling aan de vraag naar geschikte zelfstandige ouderenhuisvesting. Wij zijn de gemeente Zaanstad bijzonder erkentelijk voor hun medewerking aan dit project en hebben de wethouder Songül Mutluer bereid gevonden om rond het begin van de bouw een officiële en corona-proof handeling te verrichten. Informatie daarover volgt.

De Amandelbloesem was tot 2015 een verzorgingstehuis. Na de sluiting heeft WormerWonen dit complex van collega corporatie ZVH overgenomen. Direct is begonnen met een grootscheepse renovatie en is de woontoren op de hoek met de Lijsterstraat volledig omgebouwd tot een modern woongebouw met 35 zelfstandige sociale huur-appartementen. Hiernaast zijn er nog 55 huurappartementen verdeeld over de begane grond en eerste verdieping in de vleugels van het gebouw. Op de plek van de voormalige recreatieruimte ‘t Vinkenest gaat WormerWonen de nieuwe seniorenwoningen bouwen. Hiervoor heeft BBHD-architecten uit Alkmaar een tweede woontoren ontworpen. Bij het tot stand komen van dit ontwerp waren bewoners, omwonenden en leden van de stichting Babel, Zaans Architectuur Platform, betrokken.

Samenwerkingspartners

In de Amandelbloesem werkt WormerWonen samen met De Zorgcirkel (zorg), stichting MIES (begeleid wonen voor jong volwassenen met een beperking) en Vereniging De Bloesem (organiseert met tal van vrijwilligers activiteiten in de Amandelbloesem).

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X