Nieuws

Published on maart 8th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie WormerWonen levert Spatterstraat portiekwoningen op

Op 1 maart metselde wethouder Jeroen Schalkwijk een oprichtingsplaquette in de muur van de nieuwe Spatterstraat portiekwoningen in Wormer tijdens de officiële oplevering. Samen met de gemeente is WormerWonen erin geslaagd woningen te bouwen die passen in de wijk. Met de bouw van deze nieuwbouw appartementen is de laatste hand gelegd aan de vernieuwing van de Molenbuurt.

Begin 2008 ontstonden de plannen voor de vernieuwing van de Molenbuurt. Onder begeleiding van stedenbouwkundigen konden de buurtbewoners meedenken en mee-schetsen aan een nieuwe Molenbuurt. Er was veel belangstelling voor het project. Nieuwbouw gaf mogelijkheid voor uitbreiding en het verhogen van de kwaliteit van de openbare ruimte. In totaal zijn er 120 woningen gesloopt en 160 woningen teruggebouwd.

Duurzame portiekwoningen
Als sluitstuk zijn begin 2020 de 12 portiekwoningen aan de Spatterstraat gesloopt om hier 18 sociale huurappartementen te bouwen. Hiermee is het WormerWonen gelukt om 6 extra woningen te realiseren. Op deze manier draagt WormerWonen bij aan de gezamenlijke doelstelling om het aantal woningen uit te breiden, in het bijzonder het aantal sociale huurwoningen. Op 24 april 2020 zijn de bouwwerkzaamheden gestart en na een voorspoedig verloop van het bouwproces worden de woningen nu te huur aangeboden. De duurzame woningen zijn gasloos en energie-neutraal door maximale isolatie en doordat elke woning net zoveel energie opwekt als dat zij verbruikt.

Tijdens de kleine en coronaproof oplevering metselde wethouder Jeroen Schalkwijk de oprichtingsplaquette op zijn plek. Directeur-bestuurder John van Nimwegen vertelde trots over het bouwproces van de nieuwe woningen:

“Via sociale media informeert WormerWonen lokale woningzoekenden over de verhuur. De reacties op onze berichten zijn overweldigend. Het wordt maar weer eens duidelijk dat heel veel mensen een goede betaalbare woning zoeken. WormerWonen werkt hier hard aan. Op dit moment hebben we 136 woningen in aanbouw, later deze week beginnen we met nog eens 29 nieuwbouwwoningen, we hebben grote investeringsplannen. Het zou fijn zijn als wij door de overheid in ons werk gesteund zouden worden. Het is te gek dat Nederland het enige land is met een belasting op sociale woningbouw. Die verhuurdersheffing moet subiet worden afgeschaft.“

Onlangs werden de woningen aangeboden via WoningNet. De huurprijzen beginnen bij €595,99.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X