Nieuws

Published on juni 16th, 2020 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie WormerWonen verduurzaamt woningen Wormerland

WormerWonen maakt samen met haar huurders en M&O Techniek Wormerland duurzamer. Dit doen we door het plaatsen van 1824 zonnepanelen op woningen in Wormerland. 8 juni werden de laatste 960 panelen op de Koningsvarenflats aangesloten. Wethouder Jeroen Schalkwijk verrichtte de officiële handeling, door de stekker in het contact te steken en de panelen in werking te zetten. Vanwege de corona beperkingen zonder publiek, maar toch een mooi moment om te delen.

Duurzame woningvoorraad

Jeroen Schalkwijk: “De gemeente Wormerland streeft naar een duurzame woningvoorraad. Samen met het behoud van het groene karakter van de gemeente denken wij hiermee optimaal aan te sluiten bij de (toekomstige) woningbehoefte en woonopgaven. Daarbij hoort ook het verduurzamen van bestaande woningen, zoals in dit project van WormerWonen. “

Financieel voordeel huurders

John van Nimwegen: “WormerWonen is blij dat het eerst deel van dit project hiermee is afgerond. Het plaatsen van zonnepanelen is een eerste stap in de verduurzaming van onze woningen. Belangrijk is daarbij dat deze verduurzaming en besparing op energie ook een financieel voordeel oplevert voor de huurder, nl. een lagere energierekening. Op dit moment dalen de energiekosten weliswaar door de corona crisis maar naar verwachting zullen de energiekosten op langere termijn blijven stijgen en een steeds groter deel van de totale woonlasten vormen. Verduurzaming is dus niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee van de huurder.”

 Groen, Gewoon Doen!

Op 31 januari 2019 tekenden John van Nimwegen, directeur-bestuurder van WormerWonen, en Ruud Meijns, directeur van M&O Techniek, het contract voor dit project, genaamd “Groen, Gewoon Doen!’. M&O heeft in 2019 op een kleine 200 eengezinswoningen en op de Koningsvarenflats 1824 zonnepanelen geplaatst. De werkzaamheden voor de eengezinswoningen verliepen voorspoedig en deze bewoners konden in 2019 al profiteren van zonnestroom. De aansluiting van de zonnepanelen op de Koningsvarenflats moest worden uitgesteld omdat onverwachts bleek dat Liander eerst nog een aantal voorzieningen moest treffen, o.a. het verzwaren van de trafo’s en kabels in de wijk. In mei is Liander hier mee gestart en vanaf 8 juni kon M&O de zonnepanelen op de woningen aansluiten.

De huurders betalen als vergoeding voor de zonnepanelen € 2,- per paneel per maand. Naar verwachting leveren de panelen een besparing van de energierekening op van € 4,- per paneel per maand.    

Klik hier voor meer informatie              


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X