Nieuws

Published on juni 28th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie WormerWonen bereikt hoogste punt Woontoren Amandelbloesem

Het is alweer een paar jaar geleden dat WormerWonen het wooncomplex De Amandelbloesem in Wormerveer heeft overgenomen van woningcorporatie ZVH. Er is toen direct begonnen met een renovatie en de woontoren op de hoek met de Lijsterstraat is volledig omgebouwd tot een modern woongebouw met 35 zelfstandige sociale huur-appartementen. Op de plek van de voormalige recreatieruimte ‘t Vinkenest bouwt WormerWonen nu ook seniorenwoningen. Hiervoor heeft BBHD-architecten uit Alkmaar een tweede woontoren ontworpen. De bouw van de tweede woontoren is na de zomervakantie van 2020 van start gegaan. Hierdoor komen er 44 driekamerappartementen in de sociale huursector bij.

In de Amandelbloesem wonen ouderen geheel zelfstandig, in hun eigen appartement met eigen keuken, sanitair en balkon. De vereniging De Bloesem organiseert gemeenschappelijke activiteiten in de centrale ontmoetingsruimte. Hier kunnen alle bewoners naartoe, zonder dat ze hiervoor hun jas hoeven aan te trekken. Vanaf de voordeur is het maximaal 35 meter lopen. De bewoner is in regie en bepaalt zelf of hij of zij mee wilt doen aan de activiteiten of liever op eigen balkon een boekje leest. Het is ook een hele veilige woonvorm, want vanuit het centrale gedeelte zijn de woongebouwen alleen voor de bewoners toegankelijk. Zorgcirkel is op de achtergrond beschikbaar voor de ouderen die een zorgvraag hebben. Met dit concept speelt WormerWonen in op het scheiden van wonen en zorg waarbij ouderen zelfstandig wonen.

De bouw van de woontoren heeft inmiddels het hoogste punt bereikt! Een bijzonder moment om bij stil te staan. De woningen worden naar verwachting begin van 2022 opgeleverd.

Wethouder: “Er is vandaag weer een mooie mijlpaal bereikt. Het is belangrijk dat er in Zaanstad-Noord meer passende woningen komen waar onze ouderen op een prettige en waardige manier oud kunnen worden. Bovendien helpt dit bij de doorstroming op de krappe woningmarkt, waarbij ook andere woningzoekenden geholpen worden. We zijn daarom erg blij met deze voortvarende voortgang van de bouw.”

John van Nimwegen: “Met de Amandelbloesem heeft WormerWonen duidelijk in de roos geschoten. Er is heel veel belangstelling van ouderen om zelfstandig te wonen in een veilig woongebouw met mogelijkheden tot ontmoeting en zorg achter de hand. We merken dit aan de vele reacties die we krijgen om hier te kunnen wonen.”

Er is vanuit de raad van Zaanstad veel politieke aandacht voor de huisvesting van ouderen. De Amandelbloesem is een vernieuwend concept. John van Nimwegen overhandigde wethouder Songül Mutluer daarom ook een uitnodiging voor alle raadsleden om in januari 2022 zelf te komen kijken. De uitnodiging is geschreven op een stuk oud perkament. Hij suggereerde dit perkament, net als in oude tijden, op de deur van de raadszaal te spijkeren. Wethouder Mutluer vond dit geen goed idee maar zegt toe de uitnodiging aan de raadleden over te brengen.

Planning en meer informatie
Het duurt nog wel even voor de woontoren helemaal klaar is, dan praten we alweer over 2022. Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen rondom De Amandelbloesem? Dan kunt u terecht op de website van WormerWonen, projecten, Nieuwbouw, De Amandelbloesem.

https://www.wormerwonen.nl/templates/NieuwsDetail.aspx?ItemID=1398&PageID=148


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X