Nieuws

Published on augustus 5th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Zeeuwland rondt nieuwbouw Oosterland af

Zeeuwland reikt op 25 en 26 juli 2022 de sleutels uit van de negen levensloopbestendige woningen in Oosterland. Dit zijn de laatste woningen van dit project aan de Burgemeester van der Havestraat. Daarmee is de bouw van in totaal drie├źntwintig woningen in Oosterland afgerond.

Alle woningen hebben een compleet woonprogramma op de begane grond met woonkamer, keuken, douche/toilet en slaapkamer. Op de verdieping bevindt zich de tweede slaapkamer.

Super energiezuinig: Nul-op-de-Meter
Een van de doelstellingen van Zeeuwland is ‘betaalbaar en duurzaam wonen’. Deze zeer energiezuinige woningen voldoen daar zeker aan. Het zijn zogenoemde Nul-op-de-meter huurwoningen. Door de goede isolatie en diverse installaties blijven de maandelijkse energiekosten betaalbaar. Ook zijn deze woningen gasloos. Wel zo fijn met de hoge energielasten van tegenwoordig.

Aantal reacties
Drie woningen heeft Zeeuwland aangeboden aan huurders die terugkeren naar de nieuwbouw. Zij woonden al op deze plek en moesten tijdelijk in een wisselwoning wonen. Zeeuwland adverteerde de overige zes woningen in deze fase op Zuidwestwonen.nl. Er was veel belangstelling voor. Voor de tussenwoningen waren er gemiddeld 250 reacties per woning. Voor de iets duurdere hoekwoningen waren er gemiddeld 130 reacties per woning. Alle woningen waren huurtoeslagtoegankelijk.

Fase 1 en 2 gerealiseerd samen met klankbordgroep
Voordat Zeeuwland de nieuwe woningen kon bouwen, moest zij eerst dertig bestaande woningen afbreken. Rond de zomer van 2017 voerde de woningcorporatie hiervoor de eerste gesprekken met bewoners. In de afgelopen vijf jaar zat Zeeuwland regelmatig bijeen met een klankbordgroep. Deze bestond uit bewoners en een afvaardiging van de dorpsraad. Met elkaar zijn de woningen besproken en op bepaalde punten aangepast. Het was een fijne samenwerking met een mooi eindresultaat.


Op de foto: Huurder Cor Bellers en medewerker klant & omgeving Marleen Keus.

https://www.zeeuwland.nl/News/2121/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X