Nieuws

Published on januari 12th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Zeeuwland start bouw Oosterland

In de tweede week van januari begint aannemingsbedrijf Fraanje met de bouw van veertien levensloopgeschikte woningen. Aan de Burgemeester van der Havestraat in Oosterland realiseert Zeeuwland in twee fases 23 levensloopbestendige woningen. Fase 1 gaat dus binnenkort van start. Eerst boort de aannemer gaten voor de dieptebronnen/warmtewisselaars. In week vijf gaat de eerste paal ook daadwerkelijk de grond in.

Alle woningen in dit project hebben een compleet woonprogramma op de begane grond met woonkamer, keuken, bad- en slaapkamer. Op de verdieping is er ruimte voor één slaapkamer.

Huurders uit Oosterland

Eind november 2020 heeft Zeeuwland nieuwe huurders gezocht voor zes van de veertien woningen. Er reageerden zo’n 280 geïnteresseerden. De woningen zijn allemaal aan inwoners van het dorp aangeboden. In de andere acht woningen komen bewoners die terugkeren. Zij moesten hun woningen uit om dit nieuwbouwplan te realiseren.

Energiezuinige woningen met ‘NOM’-principe

Zeeuwland bouwt deze woningen volgens het Nul-op-de-Meter principe (NOM). Dat betekent dat ze enorm energiezuinig zijn. Zo krijgen de woningen een optimale luchtdichting, goede isolatiepakketten en een installatie, die afhankelijk van het verbruik van de bewoners, volledig zichzelf van energie kan voorzien. Elke woning wordt uitgerust met warmtepomp, zonnepanelen, driedubbelglas en mechanische ventilatiesysteem (met een zeer hoog warmte terugwin rendement). Dat zorgt voor lage woonlasten voor huurders. Deze woningen passen daarom ook bij de doelstelling ‘betaalbaar en duurzaam wonen’ van Zeeuwland. Zeker gezien de stijgende energiekosten, zijn de woningen voor huurders erg aantrekkelijk.

Bouw in twee fases

Zeeuwland bouwt aan de Burgemeester van der Havestraat veertien woningen in fase 1 en negen in fase 2. De verwachting is, dat de bewoners van fase 1 rond de zomer van dit jaar de sleutels uitgereikt krijgen.  

De verwachting is dat de bouw van fase 2 in oktober 2021 start en in februari 2022 klaar is.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X