Nieuws

Published on februari 1st, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Zeeuwland levert nieuwbouwwoningen Aagtekerke op

Na een korte bouwtijd zijn de vier levensloopbestendige woningen aan de Burgemeester Geuzestraat in Aagtekerke gereed. Op maandag 31 januari ontvangen de bewoners de sleutel van hun nieuwe woning. Dit nieuwe bouwconcept zorgde voor een zeer snelle bouw van de woningen. Zeeuwland past de komende periode dit bouwconcept toe bij meerdere kernen. Het realiseren van betaalbare woningen voor de doelgroep is hierdoor nog beter mogelijk.

Het nieuwe bouwconcept
De nieuwbouw is gebouwd op de fundering van de ‘duplexwoningen’ die voorheen op deze plek stonden. Dit is mogelijk omdat de nieuwe woningen minder zwaar zijn dan de woningen die er stonden. Daarnaast zijn de nieuwe woningen prefab geleverd. Dit alles zorgt voor een zeer snelle en droge bouw.

Levensloopbestendige woningen
De levensloopbestendige woningen hebben een woonkamer, slaapkamer en badkamer op de begane grond. De zolder op de verdieping is vrij in te delen door de bewoners. De woningen hebben een eigen tuin met berging en zijn bestemd voor kleine huishoudens vanaf 55 jaar.

Energieneutraal
De woningen zijn zeer energiezuinig, mede door toepassing van zonnepanelen, hoge isolatiewaarde, vloerverwarming, HR++ glas en een goede kierdichting. Ook beschikken ze over een vraaggestuurde mechanische ventilatie.

WTS architecten uit Vlissingen heeft de woningen ontworpen. Aannemingsbedrijf Fraanje uit ’s-Heer Arendskerke verzorgde de bouw van de woningen.

https://www.zeeuwland.nl/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X