Nieuws

Published on september 10th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporaties Mozaiek Wonen en Woonpartners Midden-Holland bouwen aan fraaie entree centrum Gouda

Woningcorporaties Mozaïek Wonen en Woonpartners Midden-Holland werken samen op een mooie locatie aan betaalbare sociale huurappartementen in Korte Akkeren. Dinsdag 3 september 2019 namen de corporaties officieel het laatste stuk grond van gemeente Gouda over op de vroegere schoollocatie bij de Gouwe Kanaalzone. Op het bouwbord, met een impressie van het stedenbouwkundig plan, is te zien dat de corporaties 63 huurwoningen gaan bouwen.

Masterplan “Korte Akkeren Entree”

Samen met beide bestuurders van de corporaties onthulde wethouder Rogier Tetteroo een bouwbord op de locatie. De overname van een laatste stuk grond van de vroegere gymzaal vond vlak daarvoor plaats. Nu de corporaties volledig eigenaar zijn van de grond bij de vroegere schoollocatie Prof. J.H. Gunningschool voor MAVO (ook wel Gunningmavo genoemd) kan de volgende fase van start. 

“Op deze locatie, de entree van Korte Akkeren, die als eerste in beeld komt wanneer je vanaf het westen de wijk binnen komt, gaan Mozaïek Wonen en Woonpartners Midden-Holland een beeldbepalend woningbouwcomplex bouwen. We geven daarmee invulling aan de bedoelingen van het stedenbouwkundig masterplan “Korte Akkeren Entree”. Als alles volgens planning verloopt, is de nieuwbouw rond het derde kwartaal van 2021 klaar”, aldus René Mascini (Woonpartners Midden-Holland). Gezamenlijk met de gemeente Gouda wordt nu verder gewerkt aan de verdere invulling van dit plan.

Duurzaam bouwen voor de toekomst

De 63 sociale huurappartementen die op de locatie worden gebouwd zijn bedoeld voor de voornaamste doelgroep van beide corporaties: de huurder met een smalle beurs. Ron de Haas (Mozaïek Wonen): “Deze appartementen verhogen de kans van slagen voor een brede groep mensen die zoeken naar een betaalbare en energiezuinige huurwoning”. 

De woningen worden volgens de huidige standaard gasloos gebouwd. De corporaties kiezen daarnaast voor een duurzame aanpak bij de verdere uitwerking van de plannen. Binnen de woningen wordt extra geïnvesteerd voor een goed leefmilieu. Ook werken de corporaties mee aan het faciliteren van elektrische deelauto’s. Dit is een van de antwoorden als het gaat om het verlichten van de druk op automobiliteit en parkeren in de openbare ruimte.

2021: betaalbaar wonen op een mooie locatie

De entree naar de wijk Korte Akkeren bij de Rotterdamseweg wordt door een slanke, hoge woontoren gemarkeerd. Vanuit de toren, met in totaal tien bouwlagen, hebben de toekomstige bewoners een prachtig uitzicht over Korte Akkeren, Westergouwe en het centrum van Gouda. Aan de zijde van de Tesselschadestraat komt een gebouw met totaal vijf bouwlagen. Omwonenden zijn afgelopen augustus via een informatiebrief op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen. Een informatieavond voor onder andere omwonenden volgt later dit jaar.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X