Nieuws

Published on december 28th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporaties Vidomes levert renovatieproject Petuniatuin in Zoetermeer op

Het onderhoud en de verduurzaming van de 152 appartementen in het complex Petuniatuin in Zoetermeer is afgerond. Van de betrokkenen is er vooral veel lof voor de medewerking en het geduld van de bewoners en winkeliers tijdens de uitvoering van de werkzaamheden. Die namen voor het totale complex ruim een jaar in beslag.

Energiezuiniger en voorbereid op de toekomst
In september 2020 startte Heembouw – in opdracht van Vidomes – met het onderhoud aan en de verduurzaming van de 152 appartementen. Ruim een jaar later is het project afgerond en zijn de woningen klaar voor de toekomst.

Duurzame maatregelen voor meer wooncomfort
Alle woningen kregen een warmtepompboiler die gebruikmaakt van warmte in de omgeving, en daardoor veel energiezuiniger is dan het oude elektrische apparaat. De nieuwe kozijnen met daarin HR++ glas en de geïsoleerde muren en daken, zorgen samen met het aangepaste ventilatiesysteem voor meer wooncomfort en besparing op de stookkosten. De zonnepanelen op de daken maken het duurzaamheidsplaatje af. Daarnaast konden bewoners kiezen voor een grotere badkamer. Hierdoor wordt het makkelijker om zorg te leveren in deze seniorenwoningen.

Fraaie uitstraling
Het gebouw kreeg ook aan de binnen- en buitenkant een make-over. VD+M architecten maakte het ontwerp ervoor, waarbij ze als basis voor de algemene ruimtes en vernieuwde binnentuin de ideeën van de bewoners zelf gebruikten.

Een bewoner van één van de appartementen: “Ik zag erg tegen de werkzaamheden op en vond de uitvoering ervan best zwaar. Ondanks dat ik tijdelijk in een logeerwoning kon. Maar nu het klaar is ben ik erg blij. Mijn woning is een stuk comfortabeler en het gebouw ziet er veel netter uit. Goed gedaan, Heembouw en Vidomes. Alles was prima geregeld tijdens de renovatie!”

Daphne Braal, bestuurder Vidomes: “Ik ben trots op wat we hier met elkaar bereikt hebben in de afgelopen periode. Mijn complimenten aan VD+M architecten voor het ontwerp en aan Heembouw voor de manier waarop zij het project uitvoerden. Dat dit goed ging blijkt ook uit de hoge klanttevredenheidscijfers van de bewoners. Het is een mooi voorbeeld van hoe je met elkaar op een goede manier duurzaamheidsmaatregelen kunt uitvoeren in een bewoond gebouw.”

Samenwerking Vidomes en Heembouw
Dit is het tweede grote renovatieproject dat Heembouw samen met Vidomes oplevert. Eerder voerden ze onderhoud- en duurzaamheidsmaatregelen uit aan 54 appartementen aan het Vreebos in Zoetermeer. Op dit moment renoveren de twee partijen samen 94 senioren appartementen aan de Louis Davidsstraat in Rijswijk.

https://www.vidomes.nl


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X