Nieuws

Published on september 20th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

29 nieuwbouwappartementen aan de Zaan opgeleverd door corporatie WormerWonen! 

Begin september vierden WormerWonen, HSB Bouw en gemeente Zaanstad de opening van het nieuwe woongebouw De Halm aan het Noordeinde in Wormerveer. Daarmee voegt WormerWonen 29 nieuwe sociale huurwoningen toe aan haar portefeuille. Wethouder Harrie van der Laan heeft een knoop doorgehakt en daarmee het woongebouw geopend.  

Dit naar aanleiding van een toespraak van directeur van Nimwegen die stelt dat ‘de woningnood zo hoog is opgelopen dat we de daad nu voor het woord moeten plaatsen’. ‘Er moeten knopen gehakt worden over locaties, kosten en vergunningen’ sprak hij. Wethouder van de Laan nam de bijl ter hand. Hij voegde de daad bij het woord en hakte letterlijk een knoop door.

‘De woningnood stelt veel mensen op de proef in Zaanstad; jongeren, ouderen, Zaankanter, nieuwkomers, en gescheiden mensen’. Wonen moet aangenaam, betaalbaar en duurzaam zijn. De Halm is een prachtig voorbeeld van snel knopen doorhakken. Het is in 1,5 jaar tijd gebouwd wat echt een topprestatie is. En bovendien met woningen van goede kwaliteit, die duurzaam én betaalbaar zijn’. Van der Laan kan zich voorstellen dat veel mensen in dit prachtige gebouw geen sociale huurwoningen zien. ‘Maar dat is toch echt zo!’ Zaanstad zal initiatieven voor dergelijke woningbouw graag en vol energie ondersteunen. ‘Daarnaast dwingt de huidige woningnood ons tot onorthodoxe maatregelen. Naast de reguliere woningbouwprojecten zet ik mij als wethouder Wonen volop in voor flexwoningen voor starters en spoedzoekers die in korte tijd te realiseren zijn. Wij werken hierbij samen met de corporaties.’

De bouw van woongebouw De Halm heeft ongeveer 1,5 jaar geduurd. Vorig jaar, op vrijdag 5 maart 2021, ondertekenden WormerWonen, toenmalig Wethouder Mutluer, BPD en HSB Bouw BV de koopovereenkomst en aannemersovereenkomst. Op 19 maart begon het bouwbedrijf met heien. 6 april bereikte de bouw het hoogste punt en nú op vrijdag 9 september zijn de 29 sociale huurwoningen opgeleverd. 

Door de goede samenwerking tussen de betrokken partijen is dit complex zo snel tot stand gekomen. En dat is hard nodig, want de woningnood is groot en wordt alleen maar groter. Daarom is snelle woningbouw noodzakelijker dan ooit. WormerWonen streeft ernaar om de komende drie jaar nog minimaal 160 woningen bij te bouwen en 73 woningen te vernieuwen.

https://www.wormerwonen.nl/nieuws/29-nieuwbouwappartementen-aan-de-zaan-opgeleverd-door-wormerwonen/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X