Nieuws

Published on mei 22nd, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corportie Actium bouwt passief in Norg

Actium gaat in samenwerking met C+M+B Ontwikkeling en architectenbureau Archiview zestien passieve woningen bouwen in Norg. Voor de woningcorporatie is dit een primeur. Eerder dit jaar verhuisden al dertig huishoudens naar een Nul op de Meter woning in Assen. Met de bouw van deze passieve woningen start Actium een nieuwe pilot op het gebied van duurzaam en betaalbaar wonen. De woningen maken deel uit van de nieuwe woonwijk Oosterveld.

Ultra-energiezuinig wonen

De woningen hebben op de begane grond een woonkamer, keuken en toilet en op de verdieping zijn twee slaapkamers en een doucheruimte aanwezig. Daarnaast wordt er in de tuin een (fietsen)berging geplaatst. Rob Hoogeveen (manager Vastgoed Actium): “Tot zover lijkt het dus een ‘normaal’ huis. Maar wat deze woningen zo uniek maakt, zijn de specifieke eigenschappen waarmee deze ultra-energiezuinig worden. Een passief huis is zo goed geïsoleerd dat je de woning met een kaarsje zou kunnen verwarmen. Dat betekent in de eerste plaats voor onze huurders lage energiekosten en daarnaast optimaal wooncomfort.”

“Een energiezuinig huis is natuurlijk prachtig, maar we willen ook dat het voor onze huurders betaalbaar blijft.”
Met de bouw in woonwijk Oosterveld geeft Actium een vervolg aan een eerdere pilot in Assen waarbij dertig energiezuinige, gasloze woningen werden opgeleverd. “We zijn continu op zoek naar oplossingen om in 2050 een CO2 neutrale woningvoorraad te hebben. Met deze pilots doen we hierin veel kennis en ervaring op”, aldus Hoogeveen. De passieve woningen in Norg worden waar kan circulair gebouwd. Met deze methode wordt bewust met grondstoffen omgegaan en waar mogelijk worden materialen hergebruikt. Rob Hoogeveen: “We hebben grote ambities als het gaat om duurzaamheid, maar hierbij verliezen we natuurlijk nooit uit het oog voor wie we het allemaal doen. Een energiezuinig huis is natuurlijk prachtig, maar we willen ook dat het voor al onze huurders toegankelijk en betaalbaar blijft.”

Wanneer alles volgens de planning verloopt, wordt na de zomervakantie gestart met de bouw en kunnen de nieuwe bewoners rondom de jaarwisseling 2019/2020 verhuizen naar hun nieuwe woning.

Duurzame, kindvriendelijke wijk

Oosterveld wordt een ruime, rustige wijk in de prachtige groene omgeving van Norg. In deze nieuwe woonwijk komen in totaal 225 huizen: vrijstaande woningen, twee-onder-een-kap woningen en rijtjeswoningen. Zowel koop als huur. Het wordt een groene wijk met volop mogelijkheden om buiten te spelen. Op een steenworp afstand bevindt zich het levendige centrum van Norg dat omringd is door weilanden, bossen en heidevelden.

De verkoop van kavels en woningen komt de komende tijd op stoom. Rondom de zomer start gemeente Noordenveld met de verkoop van de eerste fase vrije kavels. Binnenkort wordt een ontwikkelaar geselecteerd en ook biedt Heijmans woningen te koop aan. Het is de bedoeling om deze maand te starten met het bouwrijp maken van het gebied.https://www.actiumwonen.nl/actueel/actium-bouwt-passief-in-norg/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X