Nieuws

Published on december 8th, 2020 | by info@corporatiebouw.nl

0

De Alliantie neemt voortouw in sociale woningbouw op Centrumeiland

Op Centrumeiland in Amsterdam wordt voorlopig nog volop gebouwd. Ook woningcorporatie de Alliantie is begonnen met de bouw van de eerste 59 sociale huurwoningen. Centrumeiland is in 2025 een aantrekkelijke en duurzame wijk met zo’n twaalfhonderd zelfbouwwoningen. Er komen ook driehonderd sociale huurwoningen. De Alliantie neemt hierin het voortouw.

“Het is bijzonder dat op de grootste zelfbouwlocatie van Amsterdam ook ruimte is voor sociale woningbouw. Voor ons een geweldige kans om meer woningen te bouwen voor de stad en dus meer mensen een thuis te kunnen bieden. Dat is belangrijk, want er wachten nog veel woningzoekenden op een betaalbaar huis”, licht gebiedsontwikkelaar Fennie Kerdijk van de Alliantie toe.

Sociale woningbouw

De Alliantie heeft in de afgelopen jaren op IJburg al ruim 1.300 betaalbare woningen gebouwd. Op het nieuw opgespoten Centrumeiland komen daar dus nu 59 woningen bij. Daarmee is de Alliantie nog niet klaar, want de voorbereiding van het volgende project op Centrumeiland is al in volle gang. Dit woongebouw bestaat uit zo’n zestig woningen en een jongerencentrum. “De bewoners zijn hier nog wel even aan het pionieren totdat de wijk helemaal klaar is. Voor de huurders van de 59 woningen die we nu bouwen, is de kennismaking met hun buren al geregeld. Zij delen namelijk een binnentuin met zelfbouwers.”

Duurzaam

De woningen van de Alliantie worden energiezuinig en aardgasvrij. Ze worden aangesloten op het centrale warmte en koude opslagsysteem (WKO) in de wijk. Met dit systeem worden warmte en kou opgeslagen in de bodem. In de zomer wordt het gebouw daarmee gekoeld en in de winter verwarmd. Daarnaast krijgen de woningen een goede isolatie. Het regenwater wordt opgevangen op groene daken op de woningen. “Deze woningen geven een goed beeld van hoe wij bijdragen aan een beter milieu. Met het uiteindelijke doel: energieneutraal en klimaatbestendig in 2050”, blikt Fennie Kerdijk vooruit. De Alliantie verwacht in het tweede kwartaal van 2022 de sleutels aan de nieuwe bewoners te kunnen geven.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X