Nieuws

Published on januari 4th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

De Groene Bron: betaalbaar wonen in het groen

Soest krijgt er 56 betaalbare huurwoningen bij. De woningen komen op de voormalige gemeentewerf aan de Molenstraat. Gelegen in het groen en heel centraal in Soest. In oktober 2022 startte de bouw van de woningen.

Project

Samen met de gemeente Soest werkten wij aan een plan voor de herontwikkeling van de voormalige gemeentewerf. Ook betrokken omwonenden en geïnteresseerden dachten mee. In verschillende werfsessies konden zij hun mening geven. De uitkomst van deze sessies presenteerden we in een openbare bijeenkomst. Daarna werd het definitieve plan aan de gemeenteraad aangeboden ter besluitvorming.

Beschikbaarheid

De vraag naar sociale huurwoningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. De Alliantie wil meer mensen aan een betaalbare en passende woning helpen. Daarom bouwen we extra woningen en stimuleren we doorstroming. Dit project in Soest is daar een goed voorbeeld van.

De woningen

De Groene Bron biedt ruimte aan 56 betaalbare huurwoningen. Het gaat om 42 sociale huurappartementen, waarvan 22 met 2 kamers en 20 met 3 kamers. Daarnaast 7 sociale eengezinswoningen met 2 slaapkamers en 7 middeldure eengezinswoningen met 3 slaapkamers. De woningen zijn gasloos en bijna energieneutraal. Ook krijgen alle woningen een warmtepomp en zonnepanelen.


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X