Nieuws

Published on april 14th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie WormerWonen bereikt hoogste punt nieuwbouwcomplex ‘De Halm’ in Wormerveer! 

Het was een feestelijke dag vandaag op de bouwplaats van nieuwbouwcomplex ‘De Halm’ aan het Noordeinde in Wormerveer. Na oplevering van de nieuwe woontoren ‘Florissant in wooncomplex De Amandelbloesem vorige week, vierde WormerWonen vandaag weer feest. De bouw van ‘De Halm’ bereikte namelijk het hoogste punt. Bouwbedrijf HSB en WormerWonen kwamen bij elkaar om deze mijlpaal samen te vieren.

De nieuwe woningen van WormerWonen schieten uit de grond. Eind vorig jaar leverde de woningcorporatie al 74 nieuwbouwappartementen aan de Watermuntstraat in Wormer op en vorige week nog 44 sociale huurappartementen in ouderencomplex De Amandelbloesem in Wormerveer. Daar worden later dit jaar nog eens 29 nieuwe sociale huurwoningen bij opgeteld als de bouw van nieuwbouwcomplex ‘De Halm’ aan het Noordeinde in Wormerveer wordt afgerond.

De bouw van ‘De Halm’ is ontzettend snel gegaan. Vorig jaar, op 5 maart 2021, ondertekenden WormerWonen, toenmalig Wethouder Mutluer, BPD en HSB Bouw BV de koopovereenkomst en aannemersovereenkomst. Nu, een jaar later, staat er ondanks het coronavirus een prachtig woongebouw. Niet alleen het hoogste punt is bereikt, ook het metselwerk is al klaar! Momenteel wordt nog gewerkt aan de binnen indeling, afwerking en het woonrijp maken. Naar verwachting zal dit na de zomervakantie zijn afgerond.

De mijlpaal van het hoogste punt werd gebruikt om de bouwvakkers in het zonnetje te zetten voor hun harde werk. Er was een snackwagen geregeld om de bouwvakkers te trakteren op een lekkere snack, maar ook de directie genoot van een patatje!

Gelet op de woningnood zijn de nieuwe woningen hard nodig. ‘De woningnood is groot en groeiend; snelle nieuwbouw is noodzakelijker dan ooit,’ zegt John van Nimwegen, directeur-bestuurder. ‘Dit is alleen mogelijk bij een nauwe samenwerking tussen gemeenten en corporaties. Gezien de krappe capaciteit bij gemeenten, kan ik mij voorstellen dat corporaties in toenemende mate de voorbereiding van nieuwe plannen op zich nemen.’ WormerWonen streeft ernaar om de komende drie jaar nog minimaal 160 woningen bij te bouwen en 73 te vernieuwen.

Huurprijzen en plattegronden
Meer informatie over nieuwbouwcomplex ‘De Halm’ aan het Noordeinde in Wormerveer is te lezen op de website van WormerWonen. Hier staan ook plattegronden van de nieuwe woningen en worden de huurprijzen gecommuniceerd zodra deze bekend zijn. De woningen worden na oplevering, naar verwachting in september, via WoningNet geadverteerd. Kijk hier voor meer informatie.

https://www.wormerwonen.nl/nieuws/nieuwbouwcomplex-de-halm-in-wormerveer-bereikt-hoogste-punt/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X