Nieuws

Published on april 29th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Patrimonium Barendrecht bereikt hoogste punt appartementencomplex De Nieuwe Botter

Op 9 april werd een mooie mijlpaal bereikt in de bouw van appartementencomplex de Nieuwe Botter. Woningcorporatie Patrimonium Barendrecht en aannemersbedrijf P. van Leeuwen vierden het bereiken van het hoogste punt van de bouw, waarbij rekening werd gehouden met de geldende Covid-maatregelen. Het appartementencomplex De Nieuwe Botter ligt langs de Buitenlandse Baan en in Park Buitenoord in Barendrecht. Het maakt deel uit van een ensemble van drie appartementencomplexen welke losjes in het landschap staan.

70 appartementen

In het totaal worden er 70 appartementen gebouwd, welke worden verhuurd en verkocht. De centrale entrees van de appartemeten liggen aan een groen hart van bomen, gezellige zitjes en kleurrijke bloemperken. De 18 koopappartementen zijn inmiddels allemaal verkocht.
“Met de verhuur van een deel van deze unieke appartementen voorzien we een belangrijke doelgroep van levensloopvriendelijke woningen. Hier is ontzettend veel vraag naar en we zijn blij om met de Nieuwe Botter aan deze vraag te kunnen voldoen”, vertelt Peter Manders, directeur-bestuurder van Patrimonium. De verhuur van de huurappartementen start dinsdag 20 april om 20.00 uur via www.woonnetrijnmond.nl.

Oplevering

Joost de Korte, manager planontwikkeling bij Aannemersbedrijf P. van Leeuwen vult aan “Ondanks de Covid-19 situatie en de momenteel stijgende bouwkosten zijn we ontzettend blij dat we dit mooie project mogen en kunnen realiseren. De bouw verloopt volgens planning, dus in de loop van 2021 zullen de eerste appartementen worden opgeleverd.”

Duurzaam

Op het dak van de drie gebouwen worden zonnepanelen geplaatst. Deze panelen zorgen voor de collectieve energieopwekking voor elektriciteit in de algemene ruimten en voor de liftinstallatie. De algemene ruimten worden bovendien voorzien van energiezuinige ledverlichting. Door goede isolatie van daken en muren en het gebruik van een bodemwarmtewisselaar voor de vloerverwarming, warm tapwater en koeling zijn de appartementen energiezuinig en duurzaam.

Groene omgeving

Het gebouw wordt zo gebouwd dat zoveel als mogelijk bestaande bomen behouden blijven. Daar waar bomen zijn verwijderd worden nieuwe bomen op de projectlocatie voor teruggeplaatst. Dat geeft gelijk aan hoe belangrijk groen, duurzaam en toekomstbestendig wonen hier is. De parkachtige sfeer rondom de gebouwen moet gehandhaafd blijven.

Meer informatie

Fotografie: de overzichtsfoto is gemaakt door een koper van één van de Botterappartementen

https://www.patrimoniumbarendrecht.nl/over-ons/nieuws-publicaties/laatste-nieuws/nieuwsbericht/appartementencomplex-de-nieuwe-botter-barendrecht-bereikt-hoogste-punt


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X