Nieuws

Published on juli 1st, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

1

Corporatie Portaal isoleert 142 woningen aan de Oranjegracht en omgeving in Leiden

“We geven alle woningen een warme jas en gaan onderhoudswerkzaamheden aan de binnen- en buitenkant van de woningen uitvoeren.” Ruim 84% van de bewoners van de Oranjegracht en omgeving in Leiden stemden in met het isolatievoorstel van Portaal. Voor het groot onderhoud was geen draagvlak nodig. Aannemer VIOS Bouw start dit najaar met de werkzaamheden.

Hoger wooncomfort, lager energieverbruik 
De 142 woningen zijn gebouwd in 1978 en toe aan groot onderhoud en isolatie. Sinds 2012 is er geen groot onderhoud meer gepleegd. Na gesprekken met bewoners kwam naar voren dat ze veel last hebben van vocht, tocht en kou. Goede isolatie en comfort zijn belangrijk om prettig te wonen. Samen met de klankbordgroep is Portaal geruime tijd bezig geweest met de voorbereidingen. Met het onderhoud- en isolatieplan dat er nu ligt, hebben bewoners straks een hoger wooncomfort en lager energieverbruik. Portaal vraagt voor de isolatie en onderhoudswerkzaamheden geen huurverhoging.

Woningvoorraad CO2-neutraal in 2050
Door de daken, gemetselde gevels en begane grondvloeren te isoleren, gaan de woningen van een gemiddeld energielabel C naar een gemiddeld label B. Jet Bicker Caarten, manager Volkshuisvesting in Leiden: “Door goed te isoleren maken we de woningen energiezuiniger. Het energieverbruik van de bewoners gaat daardoor, bij een gelijkblijvend gebruik van de woning, omlaag. Dat is een grote winst deze tijd van hoge energieprijzen. De verbeteringen reduceren ook de CO2-uitstoot, waardoor we onze woningvoorraad in Leiden weer een stukje duurzamer maken.”

https://www.portaal.nl/over-ons/actueel/nieuws/portaal-isoleert-142-woningen-aan-de-oranjegracht-en-omgeving-in-leiden/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlOne Response to Corporatie Portaal isoleert 142 woningen aan de Oranjegracht en omgeving in Leiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X