Nieuws

Published on januari 21st, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Dertig nieuwe huurwoningen voor Oppe Brik Gunning projectlocatie aan Woonwenz definitief

In nieuwbouwwijk Oppe Brik in Offenbeek, bouwt woningcorporatie Woonwenz dertig grondgebonden huurwoningen in diverse prijsklassen. De nul-op-de-meter woningen worden gebouwd op de nog lege bouwlocatie naast het spoor.

Bouwplan

Het plan bestaat uit een mix van ruime grondgebonden huurwoningen in diverse huursegmenten. Er komen 24 levensloopbestendige huurwoningen en 6 traditionele eengezinswoningen. Hoewel Oppe Brik al een zeer gevarieerde woonwijk is, ontbreekt er nog laagbouw in het huursegment. Woningmarktonderzoek in Beesel laat een grote behoefte zien aan woningen die geschikt zijn voor senioren, maar ook voor andere kleine huishoudens, zoals starters en alleenstaanden. Het grootste deel van de woningen wordt dan ook levensloopbestendig uitgevoerd met de badkamer en een van de twee slaapkamers beneden. Ook komen er enkele traditionele huurwoningen met drie slaapkamers en de badkamer boven.

De 30 huurwoningen liggen verdeeld over 6 woonblokken met elk een eigen uitstraling en kleurgebruik. De tussenliggende ruimte wordt ingericht als openbaar groen. Ook komen er extra parkeerplaatsen en een nieuwe verbindingsweg. Aan de zijde van het spoor wordt een groene veiligheidswand aangelegd.  

Duurzaam en betaalbaar

Alle 30 woningen zijn gasloos en worden ‘nul-op-de-meter’ uitgevoerd. Ze zijn voorzien van zonnepanelen, warmtepompen en wtw-units die zorgen voor een aangenaam binnenklimaat en nagenoeg geen energielasten. Bijzonder is dat Woonwenz, net als bij haar andere nieuwbouwprojecten, géén Energieprestatievergoeding in rekening brengt bij de bewoners. Op die manier profiteren de huurders maximaal van de lage woonlasten. Om een zo breed mogelijke doelgroep te kunnen bedienen, is gekozen voor variatie in huurprijzen. De meeste huurprijzen liggen onder de huurtoeslaggrens, maar er komen ook woningen voor mensen die geen huurtoeslag krijgen.

Planning

Gemeente Beesel en Woonwenz willen zo snel mogelijk starten met de bouwvoorbereidingen, het opstarten van de procedures en de aanbesteding. Als dit voorspoedig verloopt, kan de schop begin 2022 de grond in. Naar verwachting zijn de woningen een jaar later klaar. De verhuur start eveneens begin 2022 via verhuurplatform www.thuisinlimburg.nl. Inschrijven voor de woningen is nu nog niet mogelijk. Wel kunnen geïnteresseerden vast een profiel aanmaken om zo inschrijfduur op te bouwen.

Woonwenz

Het nieuwbouwplan is het tweede project van Woonwenz in de gemeente Beesel. Vorig jaar gunde de gemeente ook de oude schoollocatie aan de Parklaan in Reuver aan de Venlose woningcorporatie. Hier komen 34 huurwoningen, zowel appartementen als levensloopbestendige woningen. De bouw van dit project start naar verwachting eind dit jaar of begin volgend jaar.  


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X