Nieuws Domus Valuas tekent voor realisatie van zorgappartementen

Published on juli 18th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Domus Valuas tekent voor realisatie van zorgappartementen

Op 12 julijongstleden hebben Erik van den Boom, lid Raad van Bestuur bij Domus Valuas, Marcel van Rensch, directeur van de Renschdael Groep en Vincent Hofs, directeur Vastgoedontwikkeling van de Renschdael Groep, een overeenkomst ondertekend ten behoeve van de realisatie van 35 zorgappartementen op het Annapark in Venray. Niet alleen een nieuwe stap in de ontwikkeling van het Annapark, maar tevens een mooie bijdrage aan de toekomstbestendige aanpak van wonen en zorg in Venray.

Verbouwing

De zorgappartementen worden gerealiseerd in paviljoen Theresia, vroeger de woonplek voor ongeveer 120 zusters. Dit gemeentelijke monument wordt volledig gerestaureerd en getransformeerd naar 35 ruime appartementen waar bewoners, naast 24-uurs zorg, gebruik kunnen maken van hoogwaardige service en een welzijnspakket die door Domus Valuas wordt geboden. En aangezien wooncomfort voor deze doelgroep van groot belang is, wordt extra aandacht geschonken aan duurzaamheid. Hiertoe wordt een groot aantal maatregelen genomen.

Mijlpaal

De gemeente Venray is desgevraagd erg blij met deze ontwikkeling, waarmee invulling wordt gegeven aan de samenwerking die met verschillende partijen is aangegaan ten aanzien van wonen en zorg. “De zorgontwikkeling van Theresia draagt bij aan de toenemende zorgvraag die de gemeente Venray op zich af ziet komen”, aldus Wethouder Jan Jenneskens. Dit wordt ondergeschreven door Erik van den Boom: “Met deze ondertekening wordt direct een bijdrage geleverd aan de invulling van de gemaakte afspraken ten aanzien van de realisatie van woningen voor senioren en andere doelgroepen met een zorgbehoefte.” Ook Marcel van Rensch is gelukkig met deze mijlpaal. “Wij gaan werken aan een win-win. Nieuwe zorgappartementen voor een doelgroep waarvoor op dit moment te weinig ruimte is in Venray en een prachtige toevoeging aan ons park, waarmee wij onze zorgvisie verder invulling geven.” Vincent Hofs vervolgt “Ik ben dan ook blij dat Domus Valuas heeft gekozen voor het Annapark en wij een prachtige bestemming hebben gevonden voor het gemeentelijke monument Theresia, die wij hiervoor volledig restaureren, verduurzamen en transformeren naar een prachtige nieuwe woonplek.”

Volgens de planning wordt aan het einde van dit jaar gestart met de restauratie en transformatie van paviljoen Theresia. De verwachting is dat in het tweede kwartaal van 2025 de eerste bewoners hun intrek kunnen nemen in de prachtige nieuwe appartementen in deze unieke omgeving.

Over Domus Valuas

Domus Valuas is ontstaan door de fusie in 2022 tussen Domus Magnus (opgericht in 2004) en Valuas Zorggroep (opgericht in 2011). Gezamenlijk heeft het bedrijf 31 locaties verdeeld over 8 provincies en biedt het hoogwaardige zorg en service aan 800 bewoners en met circa 1.500 medewerkers.

www.domusvaluas.nl


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X