Nieuws

Published on oktober 25th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Trivire start renovatie en verduurzaming Kapteynweg en Sitterstraat

In Dordrecht, aan de Kapteynweg en De Sitterstraat is de renovatie van 252 woningen – verdeeld over vier flatgebouwen – officieel gestart. Met deze ingrijpende upgrade wil woningcorporatie Trivire de woningen klaar maken voor de toekomst, door ze energiezuiniger en comfortabeler te maken. Bouwende projectontwikkelaar VORM voert de renovatie in opdracht van Trivire uit. Op woensdag 19 oktober gaven Trivire, de bewoners, Wethouder Tanja de Jonge en VORM het feestelijke startsein voor de renovatie.

“Met deze renovatie leveren we als Trivire niet alleen een belangrijke bijdrage aan de energietransitie. Belangrijker nog is dat we het wooncomfort van de bewoners vergroten en meehelpen om hun energierekening te verlagen. Zeker in deze tijd, waarin de energiecrisis voor veel energiearmoede zorgt, zijn we blij dat we de woningen aan de Kapteynweg en De Sitterstraat klaar kunnen maken voor de toekomst. En wij zo van betekenis kunnen zijn voor de bewoners. “ vertelt Tinka van Rood, bestuurder van Trivire.

Voor iedereen een betaalbare woning in een leefbare wijk
De missie van VORM is heel simpel: wij stoppen niet met ontwikkelen en bouwen voordat iedereen een betaalbare en unieke woning heeft in een leefbare wijk. “Aan een project als dit van Trivire, leveren wij dan ook heel graag een bijdrage. Wij weten maar al te goed dat (sociale) huurwoningen alleen betaalbaar, comfortabel en beschikbaar kunnen blijven als we bestaand vastgoed renoveren en verduurzamen”, vertelt Timo Stoopman, Hoofd initiatief en planontwikkeling bij VORM Renovatie.

In nauw overleg met de bewoners
Trivire heeft de werkzaamheden in nauw overleg met een klankbordgroep van bewoners voorbereid. In De Sitterstraat is een modelwoning ingericht, zodat bewoners hun toekomstige woonsituatie alvast kunnen bekijken. De woningen worden in bewoonde staat gerenoveerd en verduurzaamd. VORM Renovatie stelt alles in het werk om dat voor bewoners met een zo laag mogelijke impact te laten verlopen.

Aangesloten op warmtenet
Aan de Kapteynweg en De Sitterstraat past Trivire een uitgebreid pakket aan ingrepen toe, die de duurzaamheid, het comfort en de veiligheid in deze woonomgeving vergroten. De woningen worden gasloos gemaakt en aangesloten op het warmtenet van HVC. De schil van de gebouwen wordt verduurzaamd, door isolatie van de gevels en bergingsplafonds, nieuwe beglazing en de toepassing van CO2-gestuurde isolatie. De planning is om het intensieve renovatieproject in het najaar van 2023 af te ronden.

Dordrecht klimaatneutraal in 2040
Ook de gemeente Dordrecht zet in op renovatie en verduurzaming: “Verduurzaming is één van de grootste opgaves van deze tijd. In Dordrecht willen we in 2040 klimaatneutraal zijn. Dat vraagt een inspanning van ons allemaal: bewoners, bedrijven, gemeente en woningcorporaties. Dit project in Sterrenburg is een prachtig voorbeeld hoe je doelen kunt combineren: energiebesparing én een beter wooncomfort”, vertelt wethouder Tanja de Jonge.

www.trivire.nl


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X