Nieuws DUCO Online Sessions

Published on maart 9th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

DUCO Online Sessions: Slim én Gezond wonen: Feit of Fictie?

Een gezond binnenklimaat in een woning is van primair belang. Daar zijn wij bij DUCO al jaren van overtuigd. We blijven echter niet bij de pakken zitten, de noden voor de gezonde woning blijven veranderen net als alle andere facetten van de bouwwereld. Wij willen blijven leren en ontdekken. Op 18 april wordt daarom een nieuwe webinar ingericht: Slim én Gezond wonen: Feit of Fictie? Dat doen we echter niet alleen. We hebben ook de expertise ingeroepen van indoor climate specialist Tim Beuker van BBA Binnenmilieu.

PvE Gezonde Woningen onder de loep

Samen met Binnenklimaat Nederland heeft Tim Beuker meegewerkt aan een aantal objectieve criteria die een invloed kunnen hebben op de gezondheid van bewoners. Daar komt ook de luchtverversing aan bod. Vanaf wanneer spreken we van vervuilde lucht en wat kunnen daar de gevolgen van zijn? Zo mogelijk nog belangrijker: hoe pakken we dat aan en welke maatstaven hanteren we om te weten of het dan wel goed gaat?

Praktische informatie gecombineerd met de modernste technische inzichten zorgen ervoor dat hier een antwoord op kan gegeven worden.

Klaarstomen voor de toekomst

Oververhitting is een heet hangijzer. Op de zomerdagen van vandaag zitten we niet alleen te puffen en te blazen maar voor heel wat mensen brengt dit ook wat gezondheidsproblemen met zich mee. Welke rol kunnen onze woningen spelen in ons behoeden van de overdreven warmte en hoe krijgen we dat voor elkaar? Zeker bij reeds bestaande woningen is het vaak niet evident om dit probleem aan te pakken.

Voeren we grote bouwkundige ingrepen uit of kunnen we met een relatief beperkte handeling al heel wat vooruitgang boeken? Welke technieken zijn beschikbaar om een woning zonder actieve koeling toch leefbaar te houden tijdens onze warmste maanden?

Inschrijven maar!

Tim Beuker gidst ons doorheen een aantal van deze bouwkundige vraagstukken. Caspar Houben, technisch commercieel adviseur bij DUCO, staat hem bij. Welke slimme ventilatieoplossingen zijn voor handen? Hoe zit het met zomernachtkoeling en andere oplossingen tegen oververhitting?

Ontdek het allemaal op 18 april, van 10:00 tot 11:30.

Schuiven jullie mee aan de digitale tafel?

Via deze link kun je inschrijven: https://www.duco.eu/nl/webinar-slim-en-gezond-wonen-feit-of-fictie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X