Nieuws

Published on mei 8th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Duco toont noviteiten tijdens Renovatie 2019

De wereld van de renovatiesector staat nooit stil. Zeker als het gaat om de regelgeving op het vlak van ventilatie. Vanaf volgend jaar werken we niet meer met de rekenmethodiek EPC, maar wordt elke nieuwbouw BENG. Bij nieuwbouw is het makkelijk om de woning voor te bereiden op de BENG maatregelen. Maar hoe pakken we de verduurzaming aan van de ruim 2 miljoen te renoveren woningen? Tijdens vakbeurs Renovatie ontdek je op de stand van Duco de totaaloplossing voor ventilatie in zowel de woning- als de utiliteitsbouw.

Isolatie is ventilatie

“Bij het renoveren van uw woning komt bewonerscomfort op de eerste plaats, onder andere door voldoende isolatie”, begint Hendrik Dejonghe, marketing manager bij Duco. “Doorgedreven isolatie verlaagt niet alleen de energierekening, maar zorgt er ook voor dat er geen warmte meer verloren gaat  Na de bouwschil is het vervolgens de beurt aan het ventilatiesysteem.  Onvoldoende aandacht voor ventilatie heeft immers negatieve gevolgen voor de luchtkwaliteit. Slecht voor de gezondheid en natuurlijk ook voor uw pas gerenoveerde woning!”

Renovatie- en vervangingsmarkt

“Een goede renovatie vereist dan ook ventilatie”, gaat Dejonghe verder. “Iedereen met bouw- of renovatieplannen heeft flink wat vragen en is op zoek naar objectieve antwoorden daarop. Die antwoorden krijg je op de stand van Duco tijdens Renovatie. Onze adviseurs staan klaar om je wegwijs te maken in het kluwen van regeltjes, normen en verplichtingen die bij een (ver)bouwproces komen kijken. Heb je thuis bv. een ventilatiebox ouder dan 15 jaar die nog op wisselstroom werkt? Dan is het slim deze te vervangen door een nieuwe ventilatiebox die op gelijkstroom werkt. Dit bespaart energie en het is beter voor de luchtkwaliteit in huis.”

Raamventilatie

“Op onze beursstand zullen bezoekers kennis kunnen maken met ons compleet gamma ventilatieroosters voor toevoer van verse lucht, waaronder de EasyFit 50”, verklapt Dejonghe. “De EasyFit 50 is de ideale ventilatieoplossing voor houten kozijnen en  leent zich uitstekend als renovatierooster. De naadloze aansluiting op houten kozijnen zorgt voor een maximale luchtdichtheid.”

Optimaal akoestisch comfort

“Ook onze mechanische ventilatieboxen DucoBox Silent en de DucoBox Eco krijgen hun plaats op de beursvloer”, vertelt Dejonghe. “Het All-in-one pakket met de fluisterstille DucoBox Silent is enerzijds uitermate geschikt voor renovatie. Deze afzuigventilator zorgt er immers voor dat vochtige en/of vervuilde lucht geen kans krijgt om in de woning te blijven hangen. Dat alles zonder grote hak- en breekwerken, met het oog op maximale ontzorging van de installateur. De ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco anderzijds ventileert op natuurlijke wijze en compenseert de verder benodigde energie met verse buitenlucht. Onderscheidend van andere warmtepompen is de gepatenteerde 2-zonesturing.”

“Eigenlijk is het simpel: Duco wil aan elk renovatieproject tegemoet komen en een toekomstperspectief bieden, zowel op korte als lange termijn”, besluit een verheugde Dejonghe.

Wil je meer informatie over de nieuwste ontwikkelingen binnen het gamma van Duco? Bezoek ons dan op de Duco-stand op Renovatie 2019 van 14 mei tot 16 mei 2019. Je vindt ons in hal 6 op stand A064 in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. Klik hier voor gratis toegang.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X