Nieuws

Published on februari 18th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Al bijna helft studentenpanden corporatie Lefier in Groningen klaar voor duurzame toekomst

De verduurzaming van studentenpanden van woningcorporatie Lefier is goed op stoom. Bijna 1300 van de ongeveer 3000 studentenkamers in Groningen zijn inmiddels energiezuinig (energielabel A) of worden dat op korte termijn. Zo’n 1000 daarvan zijn ook nog eens geheel gasloos.

Comfortabeler kamer met een lager energieverbruik

“In 2050 moet onze woningvoorraad CO2-neutraal zijn en liefst eerder”, vertelt Pieter Witzenburg, directeur vastgoed. “Daarbij vergeten we onze kamerhuurders niet. Daarom verduurzamen we naast appartementen en eengezinswoningen in hoog tempo veel studentenpanden. Een goed geïsoleerde, energiezuinige kamer is comfortabel om in te wonen én fijn voor de portemonnee, zeker met de hoge energieprijzen van nu.”

Volledig gasloos

Met de afronding van de werkzaamheden aan de Cornus is de verbouwing van de drie studentenflats in Selwerd (ca. 1000 kamers) voltooid. De flats werden vrijwel geheel gestript en vanaf het betonnen skelet opnieuw opgebouwd, met nieuwe, goed geïsoleerde gevels. De flats worden aangesloten op het warmtenet en daarmee gasloos.

Energielabel A

Aan de Grevingaheerd renoveerde Lefier vorig jaar 81 zelfstandige kamers. Dankzij isolerende beglazing, muur- en dakisolatie en zonnepanelen hebben deze nu energielabel A. Sinds vorige week is Lefier bezig om gevel- en vloerisolatie en zonnepanelen aan te brengen in een complex met 178 zelfstandige kamers aan de Goeman Borgesiuslaan. Ook in een pand met 39 zelfstandige kamers aan het Winschoterdiep zijn onlangs isolatiewerkzaamheden gestart. Als deze projecten klaar zijn, hebben in totaal ongeveer 300 zelfstandige kamers energielabel A.

Overlast

De werkzaamheden zijn behoorlijk ingrijpend. Overlast voor bewoners is daarom helaas niet te voorkomen. Studeren of chillen terwijl er in je pand volop wordt geklust, valt natuurlijk niet mee. Zeker in deze Coronatijd. Wordt het bewoners te gortig, dan stelt Lefier een ruimte beschikbaar om tijdelijk te verblijven.

Klaar voor de toekomst

Tegelijk met de verduurzaming krijgen de zelfstandige kamers een nieuwe keuken en badkamer. In de Selwerdflats werden de onzelfstandige kamers omgebouwd tot grotere, semi-zelfstandige kamers met eigen badkamer. Zo zijn de gerenoveerde  panden ook in kwalitatief opzicht helemaal klaar voor de toekomst.

www.lefier.nl


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X