Nieuws eerste bewoner sociale huurwoning Velsen

Published on februari 26th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Eerste woningen Hofgeest verhuurd

Daan Hoenderdos ontving vorige week als eerste bewoner de sleutel van zijn sociale huurwoning in Velsen. Hij kreeg hem uit handen van Tamar Hagbi, directeur-bestuurder van Woningbedrijf Velsen. Daarmee werd de aftrap verricht voor de verhuur van 72 nieuwe sociale huurwoningen in Hofgeest in Velserbroek. Van de 72 huurwoningen gaan er veel naar jongeren uit de gemeente Velsen.

Gelukkig

Eerste bewoner Daan is heel gelukkig met zijn nieuwe huis. “Ik had eigenlijk de hoop al opgegeven. Ik ben 26 jaar en woon nog bij mijn ouders. Ik wilde heel graag in Velserbroek blijven wonen. Ik reageerde vaak op woningen, maar ik eindigde nooit hoog. Zeker niet in Velserbroek. En nu heb ik een nieuwbouwwoning die er ook nog eens hartstikke netjes uitziet. We hoeven alleen maar te schilderen en dan ga ik er zo snel mogelijk in. Ik heb echt mazzel gehad.”

Tamar Hagbi is trots: “Met deze 72 nieuwe sociale huurwoningen kunnen we de enorme druk op de sociale woningmarkt ietwat verlichten. Het zijn tweekamerappartementen van gemiddeld 48m2 die zeer duurzaam zijn gebouwd. Het is daarmee een goede toevoeging aan het bezit van Woningbedrijf Velsen.”

Lees ook: afgelopen augustus tekende woningbedrijf Velsen een liftcontract.

Voorrang

Er komen veel jongeren in de nieuwbouw in Hofgeest wonen. Dat komt doordat inwoners van de gemeente Velsen voorrang kregen bij toewijzing van nieuwbouw in de eigen gemeente.

Vincent Baas, teamleider Verhuur, is heel tevreden: “De bewoners zijn blij met hun nieuwe huis. En het is een goede mix van mensen geworden, waarbij we het extra leuk vinden dat we veel jongeren hebben kunnen plaatsen”.

De meeste nieuwe bewoners lieten er geen gras over groeien. Binnen een half uur stonden de eerste ouders, vrienden en busjes met bouwmateriaal voor de deur. Zo ook bij Daan: “We zijn meteen aan de slag gegaan en begonnen met afplakken.” Met een grote grijns: “Als het aan mij ligt woon ik er binnen een week.”

Woningbedrijf

Stichting Woningbedrijf Velsen bezit 7.757 sociale huurwoningen, eengezinswoningen, vrijesectorwoningen en appartementen, studio’s, zorgeenheden, maatschappelijk vastgoed, bedrijfspanden en parkeerplaatsen in de gemeente Velsen en zet zich elke dag in om goed wonen mogelijk te maken.


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X