Nieuws Eigen Haard heeft belangrijke stap gezet ontwikkeling Amstel Design District

Published on maart 13th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Eigen Haard koopt kavel 4 in Amstel Design District

Eigen Haard heeft een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van het Amstel Design District (ADD) met de koop van kavel 4 van Projectontwikkeling & Grondbedrijf Zuidpark BV (PGZ). De anterieure overeenkomst, ondertekend door Nicole de Vrij, directeur Ontwikkeling en Zakelijk Beheer bij Eigen Haard, Victor Frequin (midden), wethouder Ruimtelijke Ordening van de gemeente Ouder-Amstel, en Jan Huijbregts (rechts) namens PGZ, legt de basis voor de bouw van ongeveer 230 sociale- en middeldure huurwoningen, inclusief bedrijfsruimtes zoals een meditatiecentrum op de begane grond.

Mooi aantal

Wethouder Frequin van Ouder-Amstel is zeer blij met de ongeveer 230 huurwoningen die Eigen Haard hier wil gaan bouwen: ‘Dit is echt een heel mooi aantal woningen voor huurders met een midden en lager inkomen dat wij kunnen toevoegen aan de gemeente Ouder-Amstel.’ De voortgang van dit project draagt bij aan de ambitie van de gemeente om betaalbare woningen te realiseren.

Nieuwe stadsbuurt

Nicole de Vrij, directeur bij Eigen Haard, benadrukt de voordelen van de locatie: ‘In het plan komt er een levendige nieuwe stadsbuurt binnen de ring A10, met een mix van wonen, werken en recreatie. Met twee metrostations en de groeiende woonontwikkeling in Werkstad Overamstel is deze plek aantrekkelijk voor onze toekomstige huurders.’ De start van de bouw van het project is naar verwachting half 2026.

Lees ook: vorig jaar investeerde Eigen Haard in ouderenwoningen in Amsterdam-Zuidoost.

Succesvolle samenwerking

Jan Huijbregts, Projectontwikkeling & Grondbedrijf Zuidpark BV: ‘De verwerving vormt een mijlpaal in de succesvolle samenwerking tussen de gemeente en alle betrokken partijen. De realisatie van de woontorens voor de vrije sector en short-stay, tezamen met de ontwikkeling van 45.000 m2 voor (creatieve) bedrijfsruimte en life science, benadrukt deze prestatie en belooft een bloeiende toekomst voor het gebied.’

Amstel Design District

Het Amstel Design District (ADD) wordt een gemengd woon- en werkgebied van ongeveer 80.000 vierkante meter in Werkstad Overamstel. Het stedenbouwkundig plan, ontworpen door het Nederlandse architectenbureau Mecanoo, omvat diverse voorzieningen zoals woningen, short-stay accommodaties en bedrijfsruimtes o.a. voor de medische sector. In de plint van het gebouw komen verder bedrijfsruimtes waaronder een ruimte voor een meditatiecentrum.

https://www.eigenhaard.nl/eigen-haard/nieuws/2024/volgende-stap-in-gebiedsontwikkeling-amstel-design-district/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X