Nieuws Extra inzet op bouw sociale huur

Published on maart 20th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Extra inzet op bouw sociale huur

Het Brabantse Woonvizier, de gemeente Drimmelen en huurdersvertegenwoordiging Woonbelang gaan dit jaar extra inzetten op bouw van sociale huurwoningen. Dat is één van de prestatieafspraken die de drie partijen hebben gemaakt. Ook de betaalbaarheid voor huurders en wonen met zorg krijgen extra aandacht.

Woningbouwprojecten

De ondertekening van de afspraken voor 2024 gebeurde in het kantoor van Woonvizier aan de Middelmeede in Made. Dit kantoor wordt momenteel verbouwd, waarbij er 14 levensloopbestendige sociale huurappartementen worden gebouwd.

Directeur-bestuurder Ellen van Beijsterveldt van Woonvizier: “Gezien de krapte op de woningmarkt is een groot kantoor niet passend bij onze taak als sociale huisvester. Dat was voor ons reden om het huidige kantoor te gaan verbouwen, deels tot sociale huurappartementen. Het is erg fijn dat wij op onze eigen locatie een bijdrage kunnen leveren aan de woningnood”.

Lees ook: in 2022 bouwde corporatie Woonvizier sociale woningen op E-veld.

Pijlen op nieuwbouw

“We zien dat veel van onze starters en inwoners al tijden op zoek zijn naar een betaalbare woning en er nog steeds lastig tussen komen,” weet wethouder Wonen Tim Simons. “We zetten daarom alle pijlen op nieuwbouw van huurwoningen”.

Naast de nieuwbouw in Made is Woonvizier van plan om dit jaar ook de eerste duurzaam verplaatsbare woningen in de gemeente Drimmelen te realiseren. Het gaat om 16 compacte woningen aan de Markstraat in Terheijden. Daarnaast gaat Woonvizier door met het verduurzamen van bestaande woningen. Gemiddeld pakt de woningcorporatie 50 tot 70 woningen per jaar aan.

Wonen en zorg

Henk Dudok, voorzitter van Stichting Huurdersbelangenvertegenwoordiging Woonbelang: “Drimmelen is een sterk vergrijzende gemeente. Alle partijen willen ervoor zorgen dat iedereen die hier woont hier ook fijn oud kan worden in een passende woning. Dat betekent bouwen, maar je moet zelf ook eerder nadenken over hoe je later wil wonen en wat daarvoor nodig is.” Woonvizier zet hierbij bijvoorbeeld in op extra begeleiding van huurders bij het vinden van een geschikte woning of bij verhuizing.

https://www.woonvizier.net/over-ons/nieuws/prestatieafspraken-2024-getekend/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X