Nieuws fase 2 onderhoudsproject 97 sociale huurwoningen

Published on oktober 16th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Groot onderhoud Oranjebuurt fase 2 in ‘s-Gravenzande maakt woningen energiezuiniger

Na het succesvol afronden van het groot onderhoud in de Oranjebuurt fase 1 in 2022, is nu fase 2 aan de beurt. Dit onderhoudsproject omvat 97 sociale huurwoningen gelegen aan de Prins Hendrikstraat, Prins Bernhardstraat en Prinses Irenestraat in ‘s-Gravenzande. De focus van de werkzaamheden ligt voornamelijk op het verbeteren van de woningen en het verhogen van de energiezuinigheid.

Voordat de werkzaamheden van start gaan, zijn de bewoners uitgenodigd voor een informatie bijeenkomst die op 10 oktober 2023 plaatsvond. De bijeenkomst werd druk bezocht. De komende periode worden huisbezoeken afgelegd om alle vragen van bewoners te beantwoorden, zodat zij met vertrouwen kunnen uitkijken naar het aanstaande onderhoud dat in november 2023 van start gaat.

Lees ook: in januari startte Arcade met de bouw van 145 zorgappartementen in Den Haag.

Opwaarderen energieprestaties van de woningen

“De werkzaamheden die we gaan uitvoeren, zijn behoorlijk ingrijpend voor de bewoners en zullen bijna twee jaar in beslag nemen. We zullen stap voor stap steeds een rij woningen aanpakken, met als hoofddoel het opwaarderen van de energieprestaties van de woningen van energielabel E naar gemiddeld label A. Om dit te bereiken, nemen we verschillende maatregelen, zoals het plaatsen van HR++ isolatieglas, kunststofkozijnen, spouwisolatie en dakisolatie. Indien nodig zullen we ook de keuken (minimaal 20 jaar oud), de badkamer en het toilet (minimaal 30 jaar oud) vervangen. Daarnaast installeren we hybride warmtepompen voor verwarming (in combinatie met de bestaande cv-ketels) en mechanische ventilatie en worden op het dak zonnepanelen geplaatst”, aldus John Vis, projectmanager bij woningcorporatie Arcade.

https://www.arcadewonen.nl/over-ons/nieuws/groot-onderhoud-oranjebuurt-fase-2-in-s-gravenzande-van-start-om-woningen-energiezuiniger-te-maken/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X