Nieuws

Published on juli 3rd, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Feestelijke oplevering 49 sociale huurwoningen in Bodegraven

Mozaïek Wonen en De Raad Bouw realiseerden in het nieuwbouwgebied Parckweide in Bodegraven 49 sociale huurwoningen, waarvan 32 appartementen en 17 eengezinswoningen. Deze maand werden ze feestelijk opgeleverd.

Grote sleutel

Bij de feestelijke oplevering op 20 juni waren de nieuwe bewoners, wethouder Robin Kersbergen, Anne ter Steege (Mozaïek Wonen) en Wouter de Wolff (De Raad Bouw) aanwezig. Symbolisch werd er een grote sleutel doorgegeven, waarbij een huurder die als laatste ontvingen. Daarmee was de nieuwbouw ‘officieel’ opgeleverd.

Opleverfeest

Het opleverfeest bood volop gelegenheid om elkaar op een gezellige manier te ontmoeten. Er waren verschillende activiteiten en oud-Hollandse spellen. Vanuit Tuk-Tuks werden lekkere hapjes en drankjes geserveerd.

Anne ter Steege, directeur-bestuurder van Mozaïek Wonen: “Er is in Bodegraven grote vraag naar sociale huurwoningen. Hoe fijn is het dat wij meer mensen nu een eigen thuis kunnen bieden. De samenwerking met de gemeente en de aannemer is heel goed verlopen. Het laat maar weer eens zien dat je samen mooie stappen kan zetten als je wilt bouwen aan sterke wijken waar mensen zich prettig voelen, erbij horen en zich kunnen ontwikkelen. Bij het opleverfeest zag ik huurders, kopers en collega’s met elkaar praten en kennismaken. In de toekomst gaan wij met de huurders van het appartementengebouw de gezamenlijke tuin aanpakken.”

Ambities

Dirk-Jan Knol, wethouder wonen in Bodegraven-Reeuwijk, laat weten: “Als gemeente kunnen we alleen maar heel blij zijn dat Mozaïek Wonen sterke ambities heeft. Onze gemeente heeft meer sociale huurwoningen nodig. Voor starters bijvoorbeeld, en voor senioren. Mensen willen hier graag blijven wonen. Daarom blijven we bouwen. Met de oplevering van deze laatste 49 hoge kwaliteitswoningen door De Raad in Parckweide, ronden we de bouw in Weideveld af. Er zijn hier de afgelopen jaren maar liefst 749 woningen afgeleverd, voor ruim 2000 mensen die hier hun woonstek hebben gevonden. Daar doen we het voor!”

Parckweide compleet

Naast de 49 sociale huurwoningen bouwde De Raad Bouw in hetzelfde bouwveld 50 koopwoningen die al eerder opgeleverd zijn. Het gaat hier om 42 rijwoningen en 8 twee-onder-een-kapwoningen. Met de 49 sociale huurwoningen, is de derde fase van Parckweide in Bodegraven compleet.

https://www.mozaiekwonen.nl/over-ons/nieuws-en-persberichten/persberichten


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nl



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X