Nieuws

Published on september 19th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Feestelijke oplevering nieuwe Oranjebuurt door corporatie Fien Wonen

Samen met bewoners en andere belanghebbenden vierde woningcorporatie Fien Wonen afgelopen maandag 16 september de oplevering van de omvangrijke herstructurering van de Oranjebuurt in Hardinxveld-Giessendam.  In totaal verving de corporatie 92 woningen uit de jaren ‘50 door 76 nieuwe woningen.    

Het project, dat in 2015 startte, is in 5 bouwfasen uitgevoerd. Voor de bouwvak werden de laatste 18 huurwoningen opgeleverd. Aannemer van Daalen uit Gorinchem voerde de bouw uit.

Het totale project bestaat uit 76 ruime eengezinswoningen (64 huurwoningen en 12 koopwoningen). In de woningen is hoogwaardige isolatie toegepast in de gevel, het dak en de vloer. Ook zijn er zonnepanelen geplaatst.    

Samen met huurders

“Wat ben ik trots op wat we hier samen hebben bereikt”, begon Elisabeth ter Borg, directeur-bestuurder van Fien Wonen haar toespraak. Ook bedankte ze de leden van de klankbordgroep waarmee de corporatie tijdens dit project samenwerkte. Deze groep bestond uit zittende huurders uit de Oranjebuurt. Deze bewoners dachten tijdens de ontwikkeling en uitvoering van het project mee. In de wijk zelf was een bestaande woning ter beschikking gesteld als zogenaamde wijkwoning. Hier konden bewoners terecht voor vragen, maar ook voor het maken van verschillende woonkeuzes (onder andere over de keuken en badkamer).

Comfort en besparing energielasten

Wethouder Jan Nederveen (van o.a. duurzaamheid en milieu) feliciteerde de bewoners met de nieuwe buurt. “Het zijn mooie, ruime en toekomstbestendige woningen met veel aandacht voor duurzaamheid. Een onderwerp dat me aan het hart gaat en voor de bewoners naast veel comfort ook zorgt voor een besparing op hun energiekosten.”  

Na de toespraken konden de aanwezigen genieten van patat en broodjes. Kinderen konden zich in de tent gratis laten schminken en gingen naar huis als stoere tijger, unicorn of met mooie bloemen op het gezicht.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X