Artikelen

Published on maart 21st, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Gratis deelname aan BouwLab live!

Evenement: Tijd: 12:00 – 18:00 25 MAART 2022, BOUWLAB R&DO, HAARLEM

De digitalisering van de bouw in de praktijk.

Koplopers delen hun inzicht en ervaring rondom digitalisering in de bouw 

Onder leiding van Doekle Terpstra (BTIC) en Herman van Bolhuis (Bouwlab R&Do) tonen we in een middag live op locatie bij BouwLab verschillende kansen die digitalisering in de bouwketen te bieden heeft. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt inzicht geboden in actuele mogelijkheden. Uiteraard is er ook weer voldoende tijd en zijn er voldoende mogelijkheden om met de koplopers in deze ontwikkeling inhoudelijk van gedachten te wisselen. Dit event wordt tevens georganiseerd als onderdeel van BTIC on Tour, waarbij BouwLab een van de events van deze tour host.

Onderdeel van BTIC on Tour!

Deze editie van BouwLab Live! is onderdeel van BTIC on Tour. Partners van BouwLab geven in deze sessie inzicht in de projecten en uitdagingen waaraan gewerkt wordt. Aan de hand van Building Symphony wordt de digitale bouwketen toegelicht. Waar staan we nu? Wat kan er al en hoe denken we een bijdrage te leveren aan de lange-termijn uitdaging voor het realiseren van 1 miljoen betaalbare woningen? Daarna gaan we in op digitale tools die beschikbaar en in ontwikkeling zijn om de energietransitie uit te voeren. We bespreken het belang om vanuit een integrale benadering na te denken over ontwerp en monitoring en om te komen tot een actieve leercyclus. Tot slot gaan we in op de vraag welke skills nodig zijn. Hoe gaan we de nieuwe medewerkers selecteren, trainen en begeleiden?

De Digitale Bouwketen

De onderwerpen en presentaties die in deze editie van BouwLab Live! aan bod komen vallen onder de eerste twee categorieën ‘Haalbaarheid’ en ‘Configuratie’ van het Digitale Bouwketen-model wat hiernaast is afgebeeld. Om een duurzaam antwoord te formuleren op het actuele dramatische tekort aan betaalbare woningen geeft Bouwlab R&Do met haar partners invulling aan de digitalisering van de bouwketen. Hiervoor is Building Symphony ontwikkeld. Building Symphony is een conceptueel model voor de digitale bouwketen (zie de afbeelding hiernaast). Bouwlab R&Do heeft als doel om de digitalisering samen met haar ecosysteem in te vullen aan de hand van projecten waarin direct een toetsing in en met de praktijk plaatsvindt.

Voor meer informatie kijk op: Bekijk het compelete programma met sprekers en deelnemede partijen op de website van BouwLab.


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X