Nieuws

Published on juni 1st, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Portaal realiseert 47 sociale huurwoningen op groen dak in Schuytgraaf (Arnhem)

“Op deze fantastische plek, dichtbij treinstation Arnhem-Zuid, hebben wij 47 mooie appartementen gebouwd. Boven 2.500 m2 winkelruimte, waaraan u hopelijk veel plezier gaat beleven,” zo heette manager volkshuisvesting Joost Wools van Portaal de gasten welkom bij de appartementen boven de tweede fase van winkelcentrum Schuytgraaf. Gisteren ging de schaar in het lint om dit memorabele moment te markeren, in het bijzijn van de nieuwe bewoners, vertegenwoordigers van bouwpartner Plegt-Vos, gemeente Arnhem, Weusten Liedenbaum Architecten en opdrachtgevers Multi Vastgoedontwikkeling en Portaal.    

Eind maart 2021 gingen de eerste palen in de grond van de tweede fase van winkelcentrum Schuytgraaf, nadat in 2017 het eerste deel werd opgeleverd. Het winkelcentrum biedt al een divers aanbod van winkels en met de komst van supermarktketen Lidl en het Kruitvat is er nu een zeer compleet winkelaanbod voor bewoners van Schuytgraaf en de omliggende wijken. “Ik ben niet meer zo goed ter been en heerlijk dus dat ik alle winkels zo in de buurt heb. Ik bof écht! Waar vind je nog een nieuwe woning, zo centraal gelegen, dichtbij de natuur en van alle moderne gemakken voorzien?” vertelde een van de nieuwe bewoners, ook verwijzend naar het enorme woning tekort.

47 comfortabele, energiezuinige appartementen

Boven de nieuwe winkels aan een mooie, groene daktuin liggen de 47 levensloop geschikte appartementen. Geschikt voor mensen die bewust kleiner gaan wonen. Joost Wools: “In april zijn de eerste bewoners al in de woningen getrokken en de laatste groep is nu nog druk bezig met inrichten. We hopen dat dat ze hier comfortabel wonen en dat deze plek echt hun thuis wordt.”

De 47 sociale huurwoningen van Portaal zijn levensloopgeschikt, ideaal voor 1- en 2-persoons en voor zowel starters als ouderen. Gemiddeld hebben de appartementen een woonoppervlakte van 67 m2. Het hele complex is ook goed ‘groen’ te noemen. De appartementen zijn aangesloten op stadsverwarming, hebben zonnepanelen en op het dak van de winkels is met gras een binnentuin aangelegd. Joost Wools: “Met deze nieuwe appartementen voorzien we in een grote behoefte aan betaalbare sociale huurwoningen in Arnhem en Schuytgraaf in het bijzonder. We zien dan ook een mooie, diversiteit aan nieuwe bewoners; van jongeren die op zichzelf zijn gaan wonen tot ouderen die kleiner wilden wonen. Mooie, duurzame en betaalbare appartementen op een prachtige plek.”

Warm welkom

De meeste bewoners hadden nog niet de tijd gehad om elkaar te ontmoeten, omdat ze druk waren met het inrichten van de woning of nog aan het klussen zijn. Daarom en om de bewoners welkom te heten in de buurt, organiseerden Portaal, Multi en Plegt-Vos het welkomstfeestje. Zij hadden hiervoor bureau Mediaz ingehuurd voor de organisatie van het feestje. Diverse winkeliers van Winkelcentrum Schuytgraaf heetten de bewoners welkom door een tas te vullen met leuke en nuttige attenties. En ook de buurtvereniging kwam even langs om de bewoners welkom te heten. Kortom een mooi en warm welkom in een nieuwe buurt.

Over de ontwikkeling          

In mei 2017 is het eerste deel van winkelcentrum Schuytgraaf opgeleverd. Mede door de coronacrisis heeft de voorbereidingstijd van de bouw van de tweede fase wat langer geduurd. Multi Vastgoed, Portaal en Bouwinvest tekenden eind 2020 voor de uitbreiding, die in de volgende winter van start kon. Het ontwerp is net als het eerste deel gemaakt door het Arnhemse Weusten Liedenbaum Architecten en de bouwpartner is Plegt-Vos.

https://www.portaal.nl/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X