Nieuws handtekening voor bouw 21 sociale huurwoningen Raalte

Published on april 24th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Handtekeningen gezet voor bouw 21 sociale huurwoningen Raalte

Marijke Kool (directeur bestuurder SallandWonen) heeft samen met Joost Mulder, directeur van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling regio Noord-Oost & Midden, een handtekening gezet voor de bouw van 21 sociale grondgebonden huurwoningen op het voormalig Douma-terrein in Raalte. Op deze locatie van de voormalige deurenfabriek Douma ontwikkelt BPD in totaal 84 woningen.

Deze nieuwe wijk, dicht bij het centrum en het station van Raalte, ligt aan het kanaal met alle voorzieningen in de buurt. En hier worden 3 typen woningen gebouwd, 10 woningen voor 1-2 persoons huishoudens, 4 voor meer persoons huishoudens (of gezinswoningen) en 7 woningen gericht op langer zelfstandig thuis wonen.

Het ontwerp

Het ontwerp van de wijk en van deze woningen is gedaan door BPD in samenwerking met I’m Architecten. De woningen worden gebouwd door Nikkels. Naar verwachting start de bouw begin juni. De woningen zullen dan naar verwachting medio 2025 worden opgeleverd.

“Fijn dat we op deze mooie locatie verder kunnen bouwen aan woningen voor onze huurders. De vraag naar dit soort woningen is groot,“ aldus Marijke Kool. “Deze huurwoningen, maar ook de betaalbare woningen die BPD in het plan Douma verkoopt, sluiten naadloos aan bij de integrale aanpak in onze gebiedsontwikkelingen. Het creëren van inclusieve leefomgevingen met aandacht voor de fysieke, ruimtelijke en sociale dimensie van het wonen”, aldus Joost Mulder.

https://www.sallandwonen.nl/over-ons/actueel/nieuwsarchief/handtekeningen-voor-bouw-21-sociale-huurwoningen-op-het-douma-terrein


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X