Nieuws

Published on juni 7th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Zeeuwland opent zorglocatie Hof Kromwege Oost-Souburg

Op 9 juni 2022 is de feestelijke opening van de nieuwe woon- en dagbestedingsvoorziening van Philadelphia. De nieuwe zorglocatie Hof Kromwege ligt aan de Driewege 3 in Oost-Souburg. Om 15.00 uur verrichten de bewoners samen met wethouder Vader de officiële openingshandeling. Aansluitend is er gelegenheid voor een hapje en drankje.
Woonvoorziening en dagbesteding

Hof Kromwege is een woonvoorziening en dagbestedingslocatie voor cliënten van Philadelphia. Deze kleinschalige woonvorm is ontwikkeld voor oudere cliënten met een verstandelijke beperking en een intensievere zorgvraag. De cliënten wonen in 4 woongroepen, met ieder 9 slaap-zitkamers en een gemeenschappelijke huiskamer.
In de monumentale boerenwoning aan de Kromwegesingel 18 is de dagbesteding en een kantoorruimte gerealiseerd. Een gedeelte hiervoor is aangebouwd aan de boerenwoning. Deze woning is in 2010 door Zeeuwland aan de buitenzijde gerestaureerd en zo betrokken bij de nieuwbouw.

Belevingsgerichte zorg
Op Hof Kromwege is zorg en begeleiding continu afgestemd op wat cliënten nodig hebben. Kenmerkend voor deze nieuwe zorglocatie is een breed aanbod van persoon- en belevingsgerichte zorg. Denk hierbij aan snoezelruimtes, muziek-, licht, kleur activiteiten, die naar de wensen van de cliënt worden aangeboden. Ook is er een beleeftuin, ingericht voor cliënten om zintuigen te prikkelen en met toestellen voor fysieke uitdaging.

Ontwerp woonvoorziening
De architectuur van de woonvoorziening is geïnspireerd op de voormalige boerenschuur. Ook bij het ontwerp van het buitenterrein is rekening gehouden met de karakteristieke eigenschappen van een boerenerf.

Zeer energiezuinig
Het gebouw is zeer energiezuinig en heeft een EPC van 0. Hierdoor zal het energieverbruik zeer laag zijn. Dit is bereikt door het toepassen van zonnepanelen, warmtepomp, goede kierdichting, hoge isolatiewaarde en een energiezuinige ventilatie.
Architect 2by4 uit Rotterdam heeft het gebouw ontworpen. Aannemingsbedrijf Rijk uit Heinkenszand heeft gezorgd voor de bouw. Het project en bouwmanagement is uitgevoerd door Marsaki. Zeeuwland is de eigenaar van de locatie.

https://www.zeeuwland.nl/News/2112/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X