Nieuws

Published on mei 24th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Centrada realiseert in Lelystad nieuw woongebied: Hooghe Bomen

Centrada realiseert tussen het politiebureau en de Grietenij, in Stadscentrum Zuid, de komende jaren (2022 – 2024) in totaal 303 appartementen, voor diverse doelgroepen. In dit nieuwe, aantrekkelijk vormgegeven en groene woongebied worden deze appartementen verdeeld over in totaal zeven woongebouwen. Deze ontwikkeling is mogelijk gemaakt door een goede samenwerking met de gemeente Lelystad.

Versnelling woningbouw in Lelystad

De woningbouw is nodig vanwege de krapte op de woningmarkt en de ambities die Lelystad heeft om te groeien en een sterke toekomstbestendige stad te zijn voor alle Lelystedelingen. Uitgangspunt is daarbij een goede balans tussen woningen, winkels, voorzieningen, recreatiemogelijkheden en cultuur. Wethouder Adam Elzakalai: “Hooghe Bomen is een unieke ontwikkeling voor onze stad. Het zijn niet zomaar appartementencomplexen die worden gerealiseerd; het wordt een compleet nieuw woongebied dat een belangrijke plek en functie in de stad inneemt. Van ver zijn de appartementen straks ook zichtbaar, dus het is een beeldbepalende ontwikkeling. Wij hechten veel waarde aan de woonomgeving: inwoners van verschillende leeftijdsgroepen en gezinsgroottes kunnen hier in de toekomst fijn wonen en leven.” 

Gevarieerd woonaanbod

Het uitgangspunt bij de ontwikkeling van dit nieuwe woongebied is een gevarieerd woningaanbod met appartementen in diverse groottes en met diverse huurprijzen. Kortom, voor ieder wat wils. Van starters tot senioren, van lage tot middeninkomens en van alleenstaanden tot gezinnen. “Het is een woongebied waar jong en oud graag gaan wonen. Er komt ook een ruim aanbod aan appartementen voor mensen met een middeninkomen. Dus wie een inkomen heeft tot ongeveer € 61.000 en graag een mooie ruime nieuwbouwwoning wil in een prettige, centraal gelegen, nieuwe buurt, doet er goed aan dit project in de gaten te houden”, vertelt Martine Visser, directeur bestuurder Centrada. Ook komen er woningen speciaal bestemd voor ouderen die aan een volgende levensfase beginnen en van een grote koop- of huurwoning naar een fijn, centraal gelegen huurappartement willen verhuizen. 

Grietmannen

De naam van het gebied en die van de gebouwen zijn zorgvuldig gekozen. Daarbij is aansluiting gezocht bij wat er al was: het politiebureau en de Grietenij. De namen verwijzen naar vroegere tijden waarbij verschillende dorpen samen een Grietenij vormden. Met aan het hoofd een Grietman, een soort rechter en politie-chef in één. Deze Grietmannen waren mensen van naam die boven het maaiveld uitstaken en vol de wind vingen. Met andere woorden: ‘Hooghe Bomen’. De zeven verschillende woongebouwen met hun stoere, krachtige architectuur zullen ieder gesierd worden met de naam van één van de Grietmannen van weleer. 

https://www.centrada.nl/over-ons/nieuws/nieuwsberichten/lelystad-krijgt-een-nieuw-woongebied-hooghe-bomen/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X