Nieuws Hoogste punt BUUR Utrecht

Published on maart 1st, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Hoogste punt bereikt bij bouw BUUR Utrecht

Met de opleveringen van de eerste appartementen al langzaam in zicht, werd op donderdag 23 februari een bijzondere mijlpaal gevierd op de bouwplaats van BUUR in Leidsche Rijn, Utrecht: TBI-onderneming ERA Contour bereikte het hoogste punt van de bouw. Feestelijk werden de vlaggen van de bouwer en opdrachtgevers Wonam, corporatie Portaal, Woonin en Woonhave gehesen.

Hoogste punt bereikt met stort dak op bovenste verdieping

Donderdag werd de vloer gestort van de 9e verdieping, de hoogste verdieping van het totale plan. Om stil te staan bij dit bijzondere moment, werden de vlaggen gehesen én trakteerden de opdrachtgevers alle vaklieden op een overheerlijke pizza, om ze te bedanken voor hun werk.

454 appartementen in 3 woongebouwen

BUUR wordt gerealiseerd in de zuidpunt van Leidsche Rijn Centrum, tussen de Vaduzdijk, Grauwaartsingel en Centrumboulevard. Het project bestaat uit 3 gebouwen met in totaal 454 appartementen, waarvan 314 voor de sociale huur en 140 voor de middenhuur. Ook is er een parkeergarage onder een deel van de gebouwen en op de begane grond zijn verschillende voorzieningen. De architectenbureaus Dam & Partners, NwA Architecten en Jo Coenen Architects & Urbanists ontwierpen elk een deel van het complex.

Eerste opleveringen in zomer 2023

ERA Contour startte in opdracht van de 4 partijen in december 2020 met de bouw van het project. De eerste twee woongebouwen langs de Vaduzdijk zijn beide 6 verdiepingen hoog. Deze gebouwen zijn al volledig uit de steigers. De eerste appartementen van deze gebouwen worden in de zomer van 2023 opgeleverd aan Wonam, Portaal, Woonin en Woonhave. In het voorjaar van 2024 worden ook de appartementen van het derde woongebouw opgeleverd.  


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X