Nieuws

Published on januari 13th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie de Alliantie reikt sleutels uit aan bewoners huurappartement Nieuweweg Soest

‘Ik stond pas drie jaar ingeschreven. Soms moet je een beetje geluk hebben,’ glundert Angela Smit. Zij heeft net van Cathrin Janssen van de Alliantie de sleutel van haar nieuwe huurappartement aan de Nieuweweg in Soest gekregen.
Alle 19 sociale huurappartementen werden gisteren opgeleverd.

Het voormalige kantoorgebouw aan de Nieuweweg 91 in Soest is getransformeerd naar 19 sociale huurappartementen. Met deze transformatie worden drie vliegen in één klap geslagen:
– er komen nieuwe betaalbare huurappartementen, waar veel behoefte aan is;
– het gebouw wordt verduurzaamd;
– een structureel leegstand kantoor wordt opgeheven.

De Alliantie realiseerde de 19 appartementen in samenwerking met ontwikkelingscombinatie De Vries Ontwikkeling en Zegers Bouw. Er zijn 18 tweekamerwoningen (waarvan 3 studio’s) en 1 driekamerwoning gebouwd. De woningen zijn gemiddeld tussen de 46 en 55 m2 en geschikt voor een- en tweepersoonshuishoudens.
Voordat de omgevingsvergunning werd aangevraagd, is uitgebreid met de omwonenden gecommuniceerd. Naar aanleiding van reacties van de omwonenden is het plan op diverse onderdelen aangepast. Zo zijn de buitenruimten op de Nieuweweg georiënteerd in plaats van op de privacygevoelige achtertuin.

Voorbereid op de toekomst
Het gebouw is verduurzaamd met zonnepanelen en de appartementen zijn voorbereid op gasloze verwarming. De bestaande installaties zijn vervangen. De appartementen hebben vloerverwarming en een CO2-gestuurd ventilatiesysteem. Hergebruik van materialen was een belangrijk aandachtspunt bij de realisatie van de appartementen.
‘Het kantoorgebouw hebben we om weten te toveren naar een fris en duurzaam woongebouw. We zijn blij met de toevoeging van deze sociale huurwoningen in Soest, want er is zoveel vraag naar. We hopen dat de nieuwe bewoners op deze geweldige plek jarenlang met veel plezier zullen wonen,’ licht Alliantie-directeur Joan van der Burgt toe.

https://www.de-alliantie.nl/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X