Nieuws 145 sociale huurappartementen in Den Haag hoogste punt bereikt

Published on september 13th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Bouw van 145 sociale huurappartementen in Den Haag bereikt hoogste punt

De bouw van 145 sociale huurappartementen op het woonzorgpark Rosenburg van Parnassia aan de Albardastraat in Den Haag heeft het hoogste punt bereikt. Om deze bijzondere gelegenheid te vieren, werd het bouwteam getrakteerd op een heerlijke lunch, geserveerd vanuit een sfeervolle snacktruck op de bouwplaats.

De bouw van dit veelbelovende project ging van start in januari 2023. Deze mijlpaal markeert een belangrijke stap in de realisatie van 145 betaalbare sociale huurappartementen. De appartementen zijn bedoeld voor mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid. Met deze nieuwbouw streven woningcorporatie Arcade en Parnassia ernaar om een kwetsbare doelgroep de kans te geven uiteindelijk zelfstandig te wonen en volwaardig deel te nemen aan de samenleving. De te bouwen appartementencomplexen vormen hierbij een essentiële tussenstap, waarbij de bewoners zelfstandig kunnen huren en wonen terwijl tegelijkertijd behandeling en begeleiding in de nabije omgeving beschikbaar is. Omdat de woningen bestemd zijn voor een specifieke (zorg)doelgroep, verhuurt woningcorporatie Arcade de woningen niet via het reguliere woonruimte verdeelsysteem, maar alleen via directe bemiddeling.

Over de huurappartementen

Het gaat om 145 woningen verdeeld over twee gebouwen (B en C). In gebouw B komen 79 woningen, waarvan 10 studio’s, 67 tweekamerappartementen en 2 conciërgewoningen. In gebouw C komen 66 woningen, waarvan 11 studio’s, 54 tweekamerappartementen en 1 conciërgewoning. De nieuwbouw wordt door aannemer Boele & Van Eesteren gerealiseerd op de oude buitenplaats Rosenburg. De buitenplaats is eigendom van Parnassia en ondergaat de komende jaren een aantal aanpassingen. Meerdere verouderde gebouwen maken plaats voor nieuwbouw, passend bij het karakter van de oude buitenplaats.

https://www.arcadewonen.nl/over-ons/nieuws/bouw-van-145-sociale-huurappartementen-in-den-haag-bereikt-hoogste-punt/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X