Nieuws

Published on november 17th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Mooiland bouwt 76 huurappartementen in ‘s-Hertogenbosch

Op donderdag 11 november startte Auke Jacobs, teammanager Vastgoedprojecten Mooiland, op symbolische wijze de sloopwerkzaamheden van het kantoorpand Rijnstraat 4 in ’s-Hertogenbosch. Zegers Bouw B.V. gaat in opdracht van Mooiland het pand slopen en bouwt hier een appartementencomplex met 76 sociale huurappartementen voor terug. Het complex is gasloos en energiezuinig. Er is één studio van 40 m2 en de overige appartementen variëren in grootte tussen de 65-75 m2 

Comfortabel en energiezuinig wonen op toplocatie

Het appartementencomplex heeft een bijzonder mooie ligging aan het water de Aa. Het bestaat uit 12 verdiepingen met 11 woonlagen. Op de begane grond bevindt zich de entree en fietsenstalling. De fundering van het gebouw vormt een uitdaging op de locatie aan het water van de Aa. Het casco van het gebouw wordt geprefabriceerd en het metselwerk in het werk gerealiseerd. “Het appartementencomplex is ontworpen met focus op comfort voor de bewoners en energieprestatie van het gebouw,” vertelt Auke Jacobs. “De appartementen hebben twee slaapkamers en een ruim balkon. Ieder appartement krijgt een individuele combi-warmtepomp voor verwarming en warm water op basis van ventilatielucht. Op het dak komen zonnepanelen en zo wordt duurzame energie opgewekt. Zo creëren we een comfortabel en prettig thuis voor toekomstige bewoners.” 

Als de sloopwerkzaamheden zijn afgerond start Zegers Bouw B.V., na het verkrijgen van de vergunningen, met de nieuwbouw. Dat is naar verwachting begin 2022 en de oplevering van het complex zal rond de zomer van 2023 zijn.

Reageren op een van de huurappartementen

Het is nog niet mogelijk om te reageren op een van de appartementen. Zorg dat u ingeschreven bent als woningzoekende bij Woonservice Regionaal. Daar worden de woningen te huur aangeboden. U kunt ook een interesselijst invullen, dan houden we u op de hoogte wanneer de verhuur start. 

https://www.mooiland.nl/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X