Nieuws

Published on februari 2nd, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie LEKSTEDEwonen levert 27 huurappartementen Rhijnhaeghe op

Deze week ontvingen de huurders van Rhijnhaeghe de sleutelsvanhunnieuwe appartement. LEKSTEDEwonen levert27 sociale huurappartementenopin deze nieuwewoonwijk in Bunnik.Op verzoekvande gemeente Bunnik heeft LEKSTEDEwonen eenaantalappartementen met voorrangtoegewezenaan jongerenenaanlokaalwoningzoekenden.Marijne Hofman is een van de gelukkigen dienueindelijkeen eigen huis heeften daarvanecht gaat genieten.

Vankantoorlocatie naar wonen

Wethouder Jocko Rensen: “Op deze markante plek in Bunnik is in de plaats van het oude leegstaande kantoorgebouw nu een mooi Bunniks woonbuurtje met een goede mix van woningen tot stand gekomen. Daardoor wordt een forse bijdrage geleverd aan de grote vraag naar woningen. Ook de leefbaarheid krijgt er een flinke impuls van.”

Ed de Groot (directeur-bestuurder LEKSTEDEwonen): “Deze 27 sociale huurappartementen hebben we gerealiseerd dankzij de goede samenwerking met de gemeente en Sustay. Schutte Bouw levert kwalitatief hoogwaardige en comfortabele appartementen op. Daar gaan de bewoners op deze mooie plek zeker van genieten. Ik wens ze alvast veel woonplezier. Op andere locaties in de gemeente Bunnik werkt LEKSTEDEwonen met de gemeente en met andere partijen aan nieuwe huurwoningen. Als woningcorporatie willen wij zo voor meer mensen een nieuw thuis realiseren.”

Ditiseen gouden kans

“Er was wat geluk voor nodig, maar nu heb ik dan eindelijk mijn eigen plekje.” Marijne Hofman stond ruim 10 jaar ingeschreven als woningzoekende en kwam nog net in aanmerking voor de voorrangsregeling voor jongeren tot en met 29 jaar.

“Ik woon in Utrecht in een voormalig studentenhuis, want iedereen werkt inmiddels en kan geen eigen woning vinden. Het is een oud huis, erg gezellig maar ondanks veel isoleren blijft het tochten en stoken we veel. Dan is mijn nieuwe appartement echt comfortabel en energiezuinig. Ik vind het belangrijk dat er meer rekening met het milieu wordt gehouden, zoals de zonnepanelen en ander installaties. Wonen is veel meer dan een dak boven je hoofd. Toen ik het aanbod kreeg, dacht ik gelijk dit is een gouden kans. Het is een ruim appartement, veel lichtinval, een lekker balkon en een mooi uitzicht. Nu druk aan de slag met kleuren uitzoeken, schilderen en inrichten. Ik ga er mijn eigen plekje van maken en daarna genieten.”

RhijnhaegheBunnik

De voormalige kantoorlocatie Rhijnhaeghe is in twee jaar tijd getransformeerd naar een groene woonbuurt. Aan de J.F. Kennedylaan in Bunnik komen in totaal 91 woningen en appartementen.

Afgelopen zomer en najaar zijn er 10 huurwoningen en 6 twee-onder-een-kap koopwoningen opgeleverd door projectontwikkelaar Sustay. Nu is de oplevering van de 27 sociale huurappartementen van LEKSTEDEwonen. Deze twee- en driekamerappartementen hebben woonoppervlakten tot en met 65 m2 en een eigen tuin of balkon. De huurprijzen zijn vanaf € 633 per maand.

De middenhuur- en koopappartementen van Sustay zijn volgens bouwbedrijf Schutte in mei klaar.

Voor de zomer van 2022 is heel Rhijnhaeghe af en kunnen alle bewoners heerlijk genieten van hun nieuwe woning en buurt. 

Foto: VLNR: Daphne Suijk (gemeente Bunnik), Ed de Groot (LEKSTEDEwonen) en Marijne Hofman (bewoner)

www.lekstedewonen.nl 


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X