Nieuws

Published on maart 25th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Huurders corporatie Trivire kiezen voor zonnepanelen in Stadspolders

In het najaar van 2018 startte Trivire in de wijk Stadspolders met een pilot, waarbij een selecte groep huurders een aanbod kreeg om zonnepanelen op het dak van hun huurwoning te laten plaatsen. En met succes, want bijna de helft van de huurders heeft gebruik gemaakt van dit aanbod. Zo maken we met elkaar een mooie stap richting een duurzamere toekomst!

Inzetten op duurzaamheid

Bij Trivire werken we momenteel hard aan het duurzamer maken van onze woningvoorraad. Door onze woningen beter te isoleren, verhogen we het wooncomfort voor de bewoners. En als het mogelijk is sluiten we woningen aan op het warmtenet of wekken we groene stroom op. Door al deze maatregelen worden onze woningen ook betaalbaarder: de bewoners zijn immers minder geld kwijt aan energiekosten. Dat we op deze manier ook een steentje bijdragen aan de klimaatverandering is natuurlijk van belang.

Het terugdringen van de CO2 uitstoot en dus het terugdringen van het gebruik van fossiele brandstoffen is nodig, want de aarde warmt steeds meer op. Om klimaatverandering tegen te gaan, moeten we allemaal een steentje bijdragen. Trivire doet dat door woningen te isoleren, waardoor de warmtevraag afneemt door het toepassen van zonnepanelen.

Bewuster met energie omgaan, kunnen we natuurlijk als Trivire niet alleen. Daarom zijn we blij dat een groot aantal huurders samen met ons willen inzetten op duurzaamheid. En een mooi voorbeeld daarvan is deze pilot.

Pilot

Trivire heeft in overleg met de huurders op een aantal daken van woningen in Stadspolders zonnepanelen geplaatst. In deze pilot is gekeken welke woningen geschikt zijn voor zonnepanelen. Hierbij zijn onder andere de ligging en helling van het dak belangrijk. In totaal kregen 233 huurders een aanbieding. Maar liefst 141 huurders maakten gebruik van dit aanbod.  De energie die vrijkomt van de zonnepanelen is voor het gebruik van deze 141 huurders. Hiervoor betalen zij maandelijks een vergoeding. Dit bedrag is echter lager dan het voordeel dat zij behalen op hun energierekening. De huurders gaan er dus per saldo op vooruit. En dat maakt dat deze pilot niet alleen een bijdrage levert aan beter milieu, maar ook aan een betere portemonnee voor de bewoners. Sungevity is het bedrijf dat in een razend tempo de zonnepanelen geplaatst heeft.

Vervolg

Op dit moment bereiden we een project voor, waarbij een andere selectie huurders, waaronder in Zwijndrecht, een aanbieding voor zonnepanelen krijgt. Ook plaatsen we waar mogelijk zonnepanelen in verduurzamingstrajecten, zoals bij de Paulus Potter- en Vermeerstraat in Zwijndrecht.

Zie https://www.trivire.nl/nieuwsoverzicht/

 


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X