Nieuws

Published on april 11th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Huurders van corporatie Woonpartners Midden-Holland blij met 67 sociale huurwoningen in Zuidplas

Ruim 70 huurders met en zonder kinderen en kleinkinderen, stakeholders en relaties waren op maandag 8 april bij het feestelijk moment van het project Koningkwartier in Zevenhuizen Zuid aanwezig. 60% van de huurders van de beneden-bovenwoningen hadden hun sleutel al ontvangen en de andere huurders inclusief de huurders van de 7 eengezinswoningen mochten een kijkje gaan nemen in hun woning. De nieuwe huurders waren ontzettend blij dat ze tot de gelukkigen behoren met een huurwoning, want ondanks deze aantallen blijft het tekort groot.

Voor de 60 beneden-bovenwoningen waren er maar liefst 268 reacties. Voor de 7 EGW waren er 69 kandidaten. Sommige huurders die de woning nog moesten accepteren, konden niet wachten om hun handtekening te zetten. We kunnen snel bouwen, maar de vraagt blijft enorm groot.

Voor blok 4, 5 en de eengezinswoningen was er gelegenheid om de maten te nemen voor vloerafwerking, gordijnen en andere verfraaiing. De huurders konden alvast kennismaken met hun buren met een hapje en drankje. De familie Oostbaan gaat met 3 kinderen in een van de eengezinswoningen wonen: “Het zijn prachtige woningen, met een Engelse look. Mijn dochter heeft alvast de kamer met uitzicht op de paarden gekozen. Dat was geen punt van discussie.”

28% sociale woningvoorraad in nieuwe woonvisie

Jan Hordijk: “Het gemeentebestuur heeft de lat niet voor niets hoog gelegd. In de nieuwe Woonvisie staat dat 28% van de woningvoorraad van Zuidplas sociaal moet zijn. De noodzaak wordt steeds groter door toename van het aantal huishoudens dat aangewezen is op een sociale huurwoning. Door de vergrijzing is steeds meer vraag naar nul-tredenwoningen maar de jonge starter die het huis verlaat wil dat ook. Een evenwichtige bevolkingssamenstelling in gemengde wijken en buurten kan alleen bestaan als er voor alle doelgroepen betaalbare woningen zijn”.

Snel bouwen, dat kunnen we

“De beneden-bovenwoningen zijn bedacht om te voorzien in de grote vraag van kleine huishoudens in de gemeente Zuidplas. Het is een mooi mix van woningen voor senioren en starters geworden. Het project is vanwege de grote vraag naar sociale huurwoningen door Woonpartners Midden-Holland naar voren getrokken.” aldus René Mascini. “Belangrijk in het gehele proces was de goede samenwerking met de bouwers. In dit geval Van Wijnen en Heijmans”.

Door die goede samenwerking is het ontwerp snel gemaakt. Dat resulteert in deze prachtige woningen waar de huurders met veel plezier wonen en gaan wonen.

Deltaplan

Eind maart kwam de NOS met het bericht dat er een groot tekort is aan sociale huurwoningen; het tekort is landelijk opgelopen tot 80.000 en er is een deltaplan nodig om de problemen op te lossen: zelfs mensen met een baan dreigen dakloos te worden.

Dit plan moet gemeenten, ontwikkelaars en investeerders aanmoedigen snel en veel extra betaalbare woningen te bouwen. Er zijn minimaal 15.000 nieuwe woningen per jaar nodig, iets waar de Tweede Kamer eerder deze week al toe opriep.

René Mascini “Afgelopen week hebben we de gemeenteraad geïnformeerd over de grote en snel stijgende vraag naar huurwoningen in de gemeente Zuidplas. Woonpartners blijft investeren in nieuwe huurwoningen en wil meer tempo maken met projecten als de locatie van de Zevenster in Zevenhuizen en de voormalige locatie van de Tweemaster in Nieuwerkerk”. Op korte termijn start alvast de bouw van 60 nul-op-de-meter-huurwoningen op de Essezoom in Nieuwerkerk.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X