Nieuws

Published on december 14th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Projectontwikkelaars bouwen 40 sociale huurwoningen in Den Haag voor corporatie Rijswijk Wonen

In nieuwbouwwijk LOF Erasmusveld aan de Martinus Nijhoffweg in Den Haag worden naast 99 koopwoningen ook 40 sociale huurwoningen gerealiseerd. Projectontwikkelaars Toplevel Development en VORM en woningcorporatie Rijswijk Wonen hebben de koop- en aannemingsovereenkomst bekrachtigd. Hiermee komt de realisatie van de 40 betaalbare beneden- bovenwoningen dichterbij. Wethouder Martijn Balster (Wonen): “Den Haag heeft de ambitie om 4000 nieuwe woningen per jaar te bouwen, waarvan 30 procent sociaal. Dit is erg belangrijk, omdat iedereen recht heeft op een fatsoenlijke en betaalbare woning. Met dit project zetten we hiermee een mooie stap.”

In de ontwikkeling van LOF Erasmusveld worden circa 100 energieneutrale eengezinswoningen gerealiseerd in het midden en hogere segment. Hier worden nu 40 sociale beneden-boven huurwoningen aan toegevoegd. Compacte driekamer woningen voor een twee- tot driepersoons huishouden, allen met een voordeur op straatniveau. De benedenwoningen beschikken over een achtertuin gelegen op het zuidwesten. De bovenwoningen vinden op hun zuidelijke dakterras een aangename buitenruimte. Iedere sociale huurwoning wordt voorzien van een eigen buitenberging.

Duurzame woonwijk
Rijswijk Wonen neemt de sociale huurwoningen af van TopVorm Vastgoed B.V., een samenwerkingsverband tussen projectontwikkelaar Toplevel Development en projectontwikkelaar en bouwer VORM. Ivar Grasmeijer, Projectontwikkelaar bij VORM is trots: “De woningen worden energieneutraal opgeleverd en zijn ontworpen vanuit de architectuurstijl ‘Nieuwe Haagse School’, door het Haagse architectenbureau Schippers Architecten BNA.”

In LOF Erasmusveld wonen mensen bijzonder duurzaam, maar er is ook aandacht voor de natuur. De toekomstige bewoners leven na oplevering in een parkachtige omgeving. In de ontwikkelingsfase van dit project is veel tijd en aandacht besteed aan de inrichting hiervan, samen met BoschLabbers Landschapsarchitecten.” Dit maakt het een comfortabele woonlocatie. Axel Kanters, Directeur Toplevel Development: “LOF Erasmusveld kent een overkoepelende ecologische zone, als onderdeel van de gebiedsontwikkeling Erasmusveld. Een mooi stuk stadsnatuur.”

Betaalbaar wonen in een leefbare buurt
De nieuwe woonwijk biedt een lange wooncarrière: bewoners kunnen groeien in hun wijk, zonder dat zij de wijk moeten verlaten wanneer woonwensen veranderen. Doorstromen is hier een mogelijkheid, met een aanbod aan sociale huurwoningen, geschakelde woningen en extra ruime eengezinswoningen. Alles is aanwezig om LOF uit te laten groeien tot een levendige, knusse woonwijk. Bovendien is er binnen de wijk veel aandacht besteed aan het creëren van een veilige leefomgeving op het gebied van verkeer. Sander Trouw, Manager Vastgoed bij Rijswijk Wonen: “Wij kijken uit naar de bouw én oplevering van de woningen, zodat we nog meer huurders blij kunnen maken met een goed (t)huis.”

Nieuw te ontwikkelen locatie
LOF maakt onderdeel uit van de duurzame, klimaatbestendige en ecologische nieuwe woonwijk, met bijna duizend comfortabele woningen. De duurzame woningen in LOF liggen straks tussen de Martinus Nijhoffweg en de Erasmusweg. Voorheen werd de locatie aan de Martinus Nijhoffweg gebruikt voor volkstuinen en -huisjes. Het is een nieuw te ontwikkelen locatie. VORM 6D Wonen – een van de 16 VORM bedrijven – is verantwoordelijk voor de realisatie van de koopwoningen en huurwoningen.

www.vorm.nl en www.topleveldevelopment.nl


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X