Nieuws

Published on november 15th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporaties Mooiland en Vestia bouwen samen nieuwe sociale huurwoningen in Den Haag

Woningcorporaties Mooiland en Vestia realiseren de komende jaren samen enkele (sloop-) nieuwbouwprojecten in Den Haag. In totaal worden 460 sociale huurwoningen gebouwd. Door de moeilijke financiële omstandigheden van Vestia kon zij de nieuwbouw zelf niet op korte termijn oppakken. Mooiland verkoopt haar bezit buiten haar kerngebied en kan met de opbrengsten een helpende hand uitsteken. Op 10 november tekenden beide partijen een samenwerkingsovereenkomst.

900 nieuwe woningen in Den Haag, 150 extra sociale huurwoningen
Mooiland en Vestia bouwen 460 sociale huurwoningen. Zo’n 310 verouderde sociale huurwoningen worden gesloopt. Ook realiseren (commerciële) ontwikkelaars hier 400 vrije sector huurwoningen en 44 koopwoningen. De plannen voor sloop-nieuwbouw worden nu verder uitgewerkt. In totaal krijgt Den Haag er met deze projecten 900 nieuwe woningen bij. Het aantal sociale huurwoningen neemt met 150 toe.

Mooiland wordt eigenaar
Mooiland is een corporatie die vooral in en rond de regio Noordoost-Brabant actief is. Mooiland gaat investeren in nieuwbouw in Den Haag. Bij de uitvoering van de nieuwbouwprojecten blijft Mooiland bewust op de achtergrond. Carly Jansen, bestuurder van Mooiland: “Dit is een goed voorbeeld waar je samen meer kan bereiken dan alleen. De sociale opgave in Den Haag is groot en we kunnen hier op deze manier aan bijdragen, zonder dat dit ten koste gaat van onze inzet in de eigen kernregio. We kijken uit naar een prettige samenwerking met Vestia de komende jaren.”

Vestia ontwikkelt en beheert
Vestia ontwikkelt de (sloop-)nieuwbouwprojecten en verzorgt na oplevering de verhuur en het beheer namens Mooiland. Met de bewoners van de 310 te slopen woningen lopen participatietrajecten en voor een deel is de herhuisvesting gestart. Naar verwachting begint de nieuwbouw over twee tot drie jaar. Arjan Schakenbos, bestuurder van Vestia: “We zijn erg blij dat Mooiland op deze manier wil helpen bij het terugdringen van het grote tekort aan goede sociale huurwoningen in Den Haag.”

https://www.vestia.nl


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X