Nieuws

Published on september 7th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Portaal realiseert meer betaalbare huurwoningen in Soesterberg door sloop en nieuwbouw

Portaal gaat 32 beneden-bovenwoningen aan de Van Angerenstraat en Plesmanstraat in Soesterberg slopen. Ervoor in de plaats komen twee woongebouwen met in totaal 62 appartementen. In de eerste helft van 2023 begint Portaal met de sloop van de woningen op de Van Angerenstraat 2 t/m 32 even en de Plesmanstraat 13 t/m 43 oneven. Medio 2023 zal de nieuwbouw starten. Naar verwachting worden de woningen in 2024 opgeleverd.

Comfortabel en energiezuinig

De huidige woningen uit de jaren ’50 zijn gebrekkig. Bewoners hebben klachten over kou, tocht en vocht. De warmte- en geluidsisolatie is slecht en de indeling is niet meer van deze tijd. We bouwen woningen terug die comfortabel en energiezuinig zijn.

Mounaim Abdelkhalki, manager Volkshuisvesting bij Portaal: “Portaal is trots om opnieuw een plan te kunnen presenteren dat kwalitatieve, duurzame appartementen toevoegt aan de buurt. Bovendien is het gelukt om het huidige aantal woningen te verdubbelen, waardoor wij meer mensen aan een betaalbare woning kunnen helpen in Soesterberg’.”

Passend in de omgeving

Aan de Van Angerenstraat 2 t/m 32 wil Portaal de 16 woningen vervangen door een woongebouw met 37 sociale huurwoningen. Ook aan de Plesmanstraat 13 t/m 43 willen we meer woningen terug bouwen. Daar komt een woongebouw met 25 appartementen. Ook dat zijn sociale huurwoningen. 

Betaalbaar wonen
Beatrijs Kortman, regiomanager voor Soest van Portaal: “We zijn trots dat we als Portaal een bijdrage leveren aan de uitbreiding van het aantal sociale huurwoningen in Soesterberg. Deze appartementen zijn een mooie toevoeging aan de woningen die we hier al hebben. Het worden levensloopbestendige woningen, bereikbaar met een lift. Ze zijn ook toekomstbestendig doordat ze gasloos zijn. En de nieuwe huurders gaan straks elektrisch koken, wat ook wel zo veilig is. Natuurlijk zijn de woningen energiezuinig. Zo bieden we woningen die door hun huur en lage energiekosten betaalbaar zijn.”

Sociaal plan

Een sloopbesluit is ingrijpend voor bewoners. Daarom heeft Portaal de plannen in persoonlijke gesprekken aan de bewoners toegelicht en een sociaal plan voor de bewoners opgesteld. Dit is een evenwichtig pakket aan afspraken en ondersteuning. Zo krijgen bewoners een verhuiskostenvergoeding, voorrang (urgentie) bij het zoeken van een nieuwe woning en een vaste begeleider van Portaal. Bewoners hebben daarnaast het recht op terugkeer in de nieuwbouw.

Ontwikkeling Soesterberg

De vernieuwing aan de Van Angerenstraat en de Plesmanstraat past bij de groei en vernieuwing die het dorp doormaakt. Portaal draagt daaraan bij met goede en betaalbare huurwoningen. Eind 2020 werd het nieuwe woongebouw De Brigade opgeleverd aan de nieuwe bewoners. Aan de Moerbessenberg wordt momenteel gebouwd aan betaalbare en comfortabele nieuwbouw. Ook dit complex is door Alynia architecten uitgevoerd, wat voor een evenwichtig straatbeeld zorgt. 

https://www.portaal.nl/projecten/meer-betaalbare-huurwoningen-in-soesterberg-door-sloop-en-nieuwbouw


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X