Nieuws

Published on januari 27th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Stadgenoot start bouw 203 sociale huurwoningen Oostenburg Amsterdam

In januari is de bouw gestart van 203 sociale huurwoningen voor jongeren en ouderen op Oostenburg. Hiermee geeft woningcorporatie Stadgenoot een impuls aan het sociale karakter van deze nieuwe stadswijk in het centrum van Amsterdam. De woningen, die worden gerealiseerd door Heijmans, zijn naar verwachting eind 2023 klaar.

“Het is voor ons altijd een belangrijk uitgangspunt geweest om van Oostenburg een diverse wijk te maken”, zegt Patrick Barské, directeur Vastgoed en Ontwikkeling bij Stadgenoot. “We zien sociaal, middenhuur en diverse niveaus koop voor jongeren, ouderen en woongroepen. Met dit complex realiseren we het grootste aantal sociale huurwoningen op Oostenburg. Daar ben ik trots op. Juist die diversiteit maakt een wijk een prettige en leefbare wijk.”

Doorstroming voor ouderen

Het nieuwe complex, dat wordt gebouwd door Heijmans, telt 173 studio’s in drie bouwdelen voor jongeren. Ook komt er bouwdeel met 30 woningen voor senioren, dat aansluit op de woonwensen van de oudere stedeling. Zo is er met een brede galerij en collectieve ruimte op de begane grond voldoende ruimte voor ontmoeting. Micha Mos, dagelijks bestuurder van Stadsdeel Centrum gemeente Amsterdam, is blij dat op Oostenburg ook betaalbare woningen voor ouderen komen. “Ik zie kansen voor Amsterdammers die nu wat groter wonen en straks misschien geen geschikt huis hebben in de stad als ze ouder worden. Misschien dat ze hier een plek vinden. Dat is belangrijk voor zowel de stad als de buurt.”

Veilig & sneller bouwen

Duurzaamheid en veiligheid staan hoog in het vaandel: de gasloze woningen krijgen hoogwaardig geïsoleerde gevels en groene daken. In de plinten van drie van de vier gebouwen komen bedrijfsruimtes. Remco Melgert, directeur Heijmans Woningbouw Amersfoort: “Voor ons is veiligheid in relatie tot de omgeving heel belangrijk. We werken daarom met een prefab bouwsysteem. Hiermee belasten we de omgeving zo min mogelijk met aanvoer van bouwmaterialen én machines. Bijkomend voordeel is dat we eerder klaar zijn met bouwen.” Eerder werkten Heijmans en Stadgenoot samen voor de realisatie van 151 huurwoningen en 500m² bedrijfsruimte op Oostenburg.

Stadswijk voor iedereen

Oostenburg wordt een stadswijk voor iedereen. Van bewoners met lagere en hogere inkomens, ondernemers, horeca, kunstenaars, muzikanten, aangrenzende buurtbewoners tot bezoekers van buiten de stad. Hier gaat gebiedsregisseur Stadgenoot – samen met sociale, publieke en commerciële partners – tot en met 2026 een nieuwe wijk realiseren met circa 1.800 woningen. Er komt een mix van sociale, middensegment en vrije sector huurwoningen, koopappartementen, zelfbouwwoningen, recreatiegelegenheden en horeca. Patrick Barské: “Ik vind het belangrijk dat iedereen zich op Oostenburg welkom voelt. Dat geldt ook voor jongeren en ouderen met een bescheiden inkomen. Dat sluit goed aan bij de omliggende eilanden, daar wonen voornamelijk gezinnen.”

https://www.stadgenoot.nl/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X