Nieuws

Published on mei 28th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

In 2023 wil corporatie Provides 1.186 woningen hebben voorzien van zonnepanelen

In maart is Provides gestart met het aanbieden van zonnepanelen aan huurders van 1.126 eengezinswoningen en 60 meergezinswoningen. Vanaf juni 2021 kunnen zij acht tot twaalf (afhankelijk van de ruimte) zonnepanelen laten plaatsen waarmee hun woonlasten omlaag gaan. Dit past in de klimaatdoelstelling van de woningcorporatie om in 2050 een CO2-neutraal bezit te hebben. De stijging in servicekosten die met plaatsing gepaard gaat is beperkt. Huurders met een gemiddeld energieverbruik kunnen vanaf dag één meer besparen dan ze betalen. Bewoners moeten vooraf toestemming geven voor plaatsing.

Energiecoach
Door het inschakelen van een energiecoach die adviseert en ondersteunt, kan de besparing behoorlijk oplopen. Ook na 2023 als de regels rond het terugleveren van elektriciteit mogelijk minder gunstig zijn. In het kader van de betaalbaarheid van haar woningen vindt Provides het belangrijk haar huurders deze kans te bieden en de hiervoor noodzakelijk investeringen te doen. Het voordeel verschilt per woningtype. Hierover worden de huurders bij de aanbieding uitvoerig geïnformeerd. Op de woningen die geschikt zijn voor plaatsing worden minimaal acht panelen geplaatst. Het kan voor iedereen financieel aantrekkelijk gemaakt worden omdat er een uitgekiende planning is gemaakt. De panelen worden per straat of blok(ken) aangeboden om het plaatsen zo efficiënt mogelijk te doen. De bewoners van de woningen die aan de beurt zijn worden bijtijds geïnformeerd wanneer zij aan de beurt zijn.

Meergezinswoningen
Het aantal meergezinswoningen waar Provides dit aanbiedt is nu nog beperkt omdat veel ervan in de komende jaren, tot 2030, worden aangepakt en verduurzaamd. Dan worden ook de daken van die complexen benut voor het opwekken van duurzame energie. In 2030 zijn alle woningen van Provides voorzien van zonnepanelen voor het opwekken van duurzame energie.  


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X