Nieuws

Published on april 21st, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Wonen Limburg draait gaskraan dicht bij woongebouwen aan Laurenburg Weert

Sinds vandaag zijn alle bewoners van de woongebouwen aan Laurenburg in Weert van het gas af. Hun woning wordt nu duurzaam verwarmd door een zeer zuinige collectieve warmtepomp. Vanmiddag hebben Wonen Limburg, Kemkens en de gemeente Weert gezamenlijk officieel de gaskraan dichtgedraaid en vervolgens de warmtepompkraan geopend. 

In de huidige tijd waarin de gasprijzen zo enorm stijgen, is Wonen Limburg extra blij dat ze dankzij dit verduurzamingsproject grip krijgen op de energielasten voor hun bewoners. Bestuurder Ger Peeters geeft aan: “Dat is extra belangrijk voor bewoners waarvoor elke euro telt. In dit project in Weert hebben we instemming gekregen van álle bewoners. Daar zijn we heel blij mee. We gaan dan ook door met investeren in duurzaamheid en blijven ons inzetten om energiearmoede onder onze bewoners zoveel mogelijk te voorkomen. ”
 

Trots op resultaat

Het was best een fors project, geeft Joep Kemkens, directeur van Kemkens BV, aan. “Samen met de firma’s Feenstra en Servex-Koeltex hebben we bekeken hoe we deze hogetemperatuur warmtepomp met natuurlijk koudemiddel geschikt konden maken voor de woningbouw. We zijn er heel erg trots op dat ons dit gelukt is. Het past ook helemaal in de kernwaarden van ons bedrijf: Duurzame doeners. En met dit project laat Wonen Limburg zien dat het terecht op nummer 1 staat als grootste meest duurzame woningcorporatie.”  
 

Weert gaat voor duurzaam

Wethouder Henk van de Loo is blij met dergelijke vernieuwende, duurzame initiatieven in Weert. “Dit project draagt er aan bij dat we ons doel gaan halen om in 2030 aardgasvrij en in 2040 energieneutraal te zijn. Dat vind ik prachtig… Maar wat nog belangrijker is geweest, is de samenwerking met de bewoners. Want zonder samenwerking was dit project niet zo’n groot succes geweest.”
 

Feestje voor bewoners

Ondanks dat de werkzaamheden soms voor enige overlast hebben gezorgd, is het project over het algemeen heel goed verlopen. Om de bewoners te bedanken voor hun medewerking heeft Wonen Limburg hen woensdagmiddag uitgenodigd voor een gezellige bijeenkomst.
 

Onderzoek naar mogelijkheden

Wonen Limburg heeft door dit project laten zien dat het kan en dat het werkt. Met beperkte overlast voor bewoners, die nu naar tevredenheid in een comfortabel verwarmde woning kunnen wonen. Wonen Limburg onderzoekt de komende tijd welke andere complexen aardgasvrij gemaakt kunnen worden.

Foto door WdG: Bestuurder Ger Peeters (l) en wethouder Van de Loo draaien de gaskraan dicht

https://www.wonenlimburg.nl/Home/Nieuws_Archief/Gaskraan_dicht_bij_woongebouwen_aan_Laurenburg_Weert:wBUgm62OT3iFPjkQ0WnEOg


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X