Nieuws

Published on september 17th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

LEKSTEDEwonen bouwt 24 appartementen Hoef en Haag

In opdracht van LEKSTEDEwonen bouwt Trebbe 24 sociale huurappartementen in Hoef en Haag. Op 8 september ondertekenden Ed de Groot en Johan Bombach de ontwikkelovereenkomst voor opdracht. Met de bouw van ‘De Rozentuin’ wordt opnieuw invulling gegeven aan het sociale huursegment in het nieuwe dorp aan de Lek. Eind 2021 start de bouw en in januari 2022 de verhuur. De appartementen worden eind 2022 opgeleverd.

Huren in Hoef en Haag

Het nieuwe dorp Hoef en Haag groeit hard. Komende jaren worden er in totaal circa 1.800 woningen gebouwd, verdeeld over de drie wijken. Inmiddels zijn er al ruim 850 huur- en koopwoningen gerealiseerd en de nieuwbouw verloopt voorspoedig.

Ed de Groot, directeur-bestuurder LEKSTEDEwonen: “In het nieuwe dorp willen veel mensen wonen; van jong tot oud, van alleenstaanden en starters tot gezinnen. Met de bouw van deze appartementen voorzien wij vooral in de vraag van kleinere huishoudens, dus voor 1 tot en met 3 personen. De nieuwbouw van Trebbe sluit daarop goed aan. LEKSTEDEwonen en de woningzoekenden kijken uit naar de start bouw en oplevering van De Rozentuin.”

Johan Bombach, directeur Trebbe: “Het is fantastisch dat we onze samenwerking met LEKSTEDEwonen voortzetten. Wij realiseren vanuit een fijne samenwerking met een goed concept duurzame, betaalbare appartementen met een spectaculair ontwerp.”

De allure van een landhuis

Het nieuwe appartementengebouw ‘De Rozentuin’ wordt gerealiseerd aan één van de belangrijke aders richting de Lekdijk en is een rustpunt in Het Dorpshart. Het ontwerp is van de hand van SVP en het gebouw biedt plaats aan 24 appartementen. Er komen verschillende twee- en driekamerappartementen met woonoppervlakten van circa 65 tot en met 71m2.

De architectuur is geïnspireerd op de statige landhuizen en herenhuizen van weleer. De Rozentuin bestaat uit drie bouwlagen met een dakkap. De raamopeningen worden geflankeerd door een gestreept patroon metselwerk dat refereert aan de luiken die zo typeren zijn voor het vroegere landhuis. Het moderne landhuis heeft allure zonder protserig te zijn en past daarom heel goed bij de no nonsens houding van de Nederlandse woningbouwtraditie: goede huisvesting zonder overbodige franje. Het stoere gebouw straalt kracht uit en is samen met de tuin een blikvanger in de buurt. De bewoners die er straks wonen, kunnen trots zijn op deze mooie stek.

Onderhoudsarm en duurzaam

Vanzelfsprekend worden de appartementen duurzaam, betaalbaar en onderhoudsarm. Er is gekozen voor onderhoudsvrije materialen. Voor de verwarming en het warm tapwater van de appartementen wordt een lucht/water warmtepomp in combinatie met vloerverwarming geplaatst. De ventilatie van de appartementen is CO2-gestuurd. Het gekozen installatieconcept is duurzaam, energiezuinig en draagt in hoge mate bij aan een prettig wooncomfort voor de bewoners.

Bouw en verhuur

Trebbe verkreeg de opdracht uit een design & build aanbesteding van LEKSTEDEwonen. De planuitwerking en realisatie worden uitgevoerd volgens HoogWonen, het concept van Trebbe voor appartementen. De bouw start eind van dit jaar en in januari 2022 start de verhuur. Dan is ook alle verhuurinformatie beschikbaar, zoals huurprijzen, plattegronden en toewijzingsvoorwaarden. Naar verwachting worden de appartementen eind 2022 opgeleverd. Belangstellenden die op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen en start verhuur, kunnen zich inschrijven voor de digitale ‘Nieuwsbrief Hoef en Haag’.

https://www.lekstedewonen.nl


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X