Nieuws Woningstichting Lieven de Key start bouw woontoren Nieuw-West

Published on mei 5th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Woningstichting Lieven de Key start bouw woontoren Nieuw-West voor 174 jongeren

Woensdag 26 april gaven Stadsdeelbestuurder Nieuw-West Nazmi Türkkol en directeur Vastgoed Eelco Siersema het officiële startsein voor de bouw van Opportuna. Een duurzaam woongebouw van 65 meter hoog en 20 verdiepingen, ontworpen door Office WINHOV. Lieven de Key organiseerde in samenwerking met Bot Bouw een feestelijke start van de bouw.

Een plek voor jongeren uit de buurt

Directeur Vastgoed Eelco Siersema: “De verwachte oplevering is eind 2024. Dan krijgen 174 jongeren kans om te starten en wonen in Amsterdam. Een deel van de woningen wordt toegewezen aan jongeren uit de buurt, jongeren met een maatschappelijk beroep en jongeren die vanuit een beschermde woonomgeving komen.” Hiermee wordt invulling gegeven aan het Nationaal Programma Samen Nieuw-West. Het overige deel wordt via Woningnet verhuurd.

Elke woonstarter huurt straks een zelfstandige woning met keuken en badkamer. Bewoners plaatsen hun fiets in de inpandige fietsenstalling en kunnen elkaar ontmoeten in de gemeenschappelijke ruimte op de begane grond of het dakterras op de 19e verdieping.

Net naast de ring A10 in Amsterdam Nieuw-West

Het nieuwe woongebouw staat straks nabij het August Allebéplein, dichtbij metrostation Postjesweg en tussen het Rembrandtpark en de Sloterplas in. Stadsdeelbestuurder Nazmi Türkkol: “Opportuna draagt bij aan de vernieuwing van het August Allebéplein en de stedelijke vernieuwing van Overtoomse Veld. Jongeren uit de buurt krijgen door Opportuna de kans op een woonplek in hun eigen buurt. Dat draagt bij aan één Amsterdam.”

Een duurzaam woongebouw

Het gebouw is volledig gasloos en wordt aangesloten op een warmtekoude-opslag installatie (WKO) in combinatie met een warmtepomp. Deze installatie voorziet de woningen in de winter van verwarming en in de zomer van koeling. Daarnaast is het gebouw goed geïsoleerd en komen er zonnepanelen op het dak die het gebouw gedeeltelijk van elektriciteit voorzien.

Een woonconcept voor en door jongeren

Lieven de Key vindt het belangrijk om een woonconcept te ontwikkelen voor en door jongeren. Daarom hebben we toekomstige bewoners al vroegtijdig meegenomen in de ontwikkelingen en gingen we in gesprek over hun woonwensen en behoeften. Ook kwam hier de naamgeving voor het nieuwe gebouw ter sprake: Opportuna. Een verwijzing naar het voormalig jongerencentrum, een initiatief opgericht voor en door jongeren. De naam Opportuna geeft identificatie aan de locatie en sluit aan bij de doelgroep. Ook gaat Opportuna, een afgeleide van opportunities, over kansen. Net zoals Lieven de Key jongeren de kans biedt om hun eerste stappen te zetten op de Amsterdamse woningmarkt.


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X