Nieuws

Published on december 7th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

5000ste woning Maasdelta Groep met energiebesparende maatregelen

In Maassluis is aan het Willem Pijperplein de 5000ste huurwoning van Maasdelta voorzien van energiebesparende maatregelen. Op 1 december 2021 feliciteerde directeur Vastgoed Sander Verschoor de bewoners, de heer en mevrouw De Jong, met een taart. Ook bedankte hij Rendon Onderhoudsgroep, Hoogvliet Totaalonderhoud, Smits Vastgoedzorg en Van Lochem Totaalonderhoud. Zij voeren de energiebesparende maatregelen uit in Maassluis, Spijkenisse en Hellevoetsluis. 

Sander Verschoor: “Wij zijn trots dat we met elkaar al 5000 huurwoningen energiezuiniger hebben gemaakt. De woningen zijn comfortabeler. De bewoners betalen geen huurverhoging voor deze maatregelen en tegelijkertijd zijn de woonlasten voor onze huurders lager. Dat is belangrijk in deze tijd waarin de energieprijzen sterk stijgen.”

Maasdelta biedt sinds 2010 energiebesparende maatregelen aan huurders aan. In 2018 is Maasdelta gaan samenwerken met vier onderhoudsbedrijven die de verduurzamingsmaatregelen uitvoeren. Zij doen dit in combinatie met het geplande onderhoud aan de woongebouwen. Door deze samenwerking is de doorlooptijd en voorbereiding van energieprojecten korter geworden. Besloten werd ook om geen huurverhoging meer te vragen voor de maatregelen. De huurverhoging van eerder uitgevoerde projecten werd teruggedraaid.

Eind 2024 verwacht Maasdelta 9.200 woningen verduurzaamd te hebben
Het doel is om het gemiddelde energielabel van de woningen van Maasdelta in Maassluis, Spijkenisse en Hellevoetsluis te verbeteren naar een label B. Om dit te bereiken worden maatregelen toegepast zoals: dakisolatie, spouwmuurisolatie en vloerisolatie, aanpassingen in cv-installaties en mechanische ventilatie en het aanbrengen van HR++ glas. Samen met de onderhoudsbedrijven volgt Maasdelta de innovaties op het gebied van verduurzaming en past deze in de komende jaren waar mogelijk toe.

Fotobijschrift: Directeur Vastgoed Sander Verschoor en teamleider Techniek & Onderhoud John Zuidmeer overhandigen een taart aan de heer en mevrouw De Jong ter gelegenheid van de 5000e huurwoning met energiebesparende maatregelen.

https://www.maasdelta.nl/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X